:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 222
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фетел започна ударно и в Абу Даби

Шампионът бе най-бърз в първите свободни тренировки
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Болидът "Ред Бул", управляван от Себастиан Фетел, преминава край яхти на пристанището "Яс Марина" по време на тренировките на едноименната писта в Абу Даби.
Асът на "Ред Бул" Себастиан Фетел (Гер) бе най-бърз в първите свободни тренировки за Гран при на Абу Даби на пистата "Яс Памина". Германецът, който в миналия кръг си осигури четвърта поредна световна титла, даде най-добро време за обиколка - 1:41.335 мин., във втората сесия вчера. Фетел изпревари съотборника си Марк Уебър (Авл, 1:41.490), а трети се нареди пилотът на "Макларън" Люис Хамилтън (Вбр, 1:44.690). Четвърти остана Кими Райконен (Фин, "Лотус") - 1:44.726.

В сутрешната, първа за деня, тренировка най-бърз бе Ромен Грожан (Фр) - 1:44.241 мин. Той успя да се пребори с Хамилтън и Фетел, които останаха съответно втори и трети. Четвърти тогава финишира Уебър, докато Райконен се нареди едва шести. Финландецът явно не беше в добро настроение, защото така и не се яви на традиционната за пилотите пресконференция преди състезанието. Кими е в конфликт с ръководството на "Лотус" и напуска тима след края на сезона, за да кара за "Ферари".

Пред медиите обаче говори главният дизайнер на болидите на "Ред Бул" Ейдриън Нюи, който категорично опроверга появилите се твърдения, че смята да напусне Формула 1. Британецът отрече и слуховете, че отборът подкрепя единствено шампиона Фетел, докато вторият пилот - Уебър, е пренебрегван.

"Всички проблеми на Марк от началото на сезона се дължат на технически неизправности по болида - коментира Нюи. - Това е единствено лош късмет, няма никаква конспирация. Мога да кажа, че колите на двамата са напълно еднакви."

Техническият шеф на "Ред Бул" допълни, че през следващия сезон Уебър ще му липсва много, тъй като той е давал по-детайлна техническа информация за болида.

"Приносът на Марк към успехите на тима не трябва да бъде подценяван. Интересното е, че Марк усеща малките аеродинамични промени по колата по-рано и с повече детайли от Себастиан", категоричен бе Нюи.
1147
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД