:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Задава се най-мащабният допинг скандал в историята

Нов метод на анализ откри стотици положителни резултати в първоначално отрицателни тестове
Стотици биопроби от спортисти са дали положителен резултат за анаболни стероиди, след като са били повторно анализирани в антидопинговите лаборатории в Москва (Рус) и Кьолн (Гер) с помощта на нов метод, съобщи германската държавна телевизия ARD. Повечето от тези тестове са били направени през 2012 г., включително по време на летните олимпийски игри в Лондон, като първоначално те са дали отрицателни резултати за забранени препарати. Новият метод обаче позволява да се засече използването на оралния стероид туринабол и веществото станозолол до 6 месеца преди вземането на пробата.

Ръководителят на медицинската комисия към Международния олимпийски комитет (МОК) Арне Люнквист заяви, че за антидопинговите служби тези резултати са абсолютно изненадващи. Дори вече е дадено указание за повторно тестване чрез новия метод на замразени проби, взети от зимните олимпийски игри в Торино '06 насам. Все още не се знаят имената на уличените спортисти, но се очаква съвсем скоро да се разрази вероятно най-мащабният допинг скандал в историята на спорта.

Новината за успешното сътрудничество на лабораториите в Кьолн и Москва идва на фона на заплахите на световната антидопингова агенция (WADA), че може да отнеме акредитацията на руския антидопингов център. От WADA настояват, че столичната лаборатория "не е достатъчно надеждна и трябва да подобри качеството си на работа до ниво, което да гарантира точност на резултатите от изследванията".

В тази връзка WADA издаде предписания, които шефовете на лабораторията в Москва трябва да изпълнят до 1 декември. В противен случай лабораторията ще остане без акредитация за срок от шест месеца - до 1 април 2014 г.
1
1306
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
20 Ноември 2013 08:28
Не ми се мисли какво ще стане с "рекордите" в плувните басейни ако още малко подобрят методите за анализ. А иначе, лицензирането е в зависимост от това кого хващат и кого - не.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД