:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 493
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гласят британец за съперник на Пулев

Българският боксьор пак ще трябва да играе "решителна елиминация" за бой срещу Владимир Кличко
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
На 5 май 2012 г. Кубрат Пулев вдигна шампионския пояс на Европейския боксов съюз (EBU) след победа в Мюнхен над Александър Димитренко (Гер). Година по-късно той се отказа от тази титла, за да преследва мечтата си за бой с Владимир Кличко, а поясът вече е притежание на Дерек Чисора, сочен за бъдещ съперник на българина.
Следващият съперник на българския професионален боксьор в супертежка категория Кубрат Пулев може да бъде британецът Дерек Чисора, съобщи английският в. "Дейли Мейл". Изданието твърди, че това ще стане при победа на Чисора в предстоящия му бой срещу италианеца Матео Модуньо на 30 ноември в лондонската "Копър Бокс Арина". Срещата е за титлата на Европейския боксов съюз (EBU), който е притежание на британеца.

Според "Дейли Мейл", ако Чисора победи, ще се бие срещу Кубрат Пулев в решителен елиминационен двубой за добиване на статут на претендент за титлата на украинеца Владимир Кличко във версия Световна боксова федерация (IBF).

Впрочем една такава "решителна елиминация" вече се състоя през август и в нея Пулев победи американеца Тони Томпсън. След това зачака мач с Кличко, но украинецът даде да се разбере, че такъв не се задава на хоризонта. Нещо повече - преди 10 дни мениджърската компания "Зауерланд", която държи правата на Пулев, уреди бой с Кличко на друг свой клиент - Денис Бойцов. Условието за това е руснакът да победи преди това Алекс Лийпей-Лъвското сърце (Авл) на 23 ноември за азиатско-океанската титла на Световната боксова организация (WBO).

Сегашният нов проектосъперник на Пулев - Чисора (29 г.), всъщност наследи титлата на EBU, след като българинът се отказа от нея, за да се съсредоточи за предстоящия поход към шампионския пояс на IBF, притежаван от Владимир Кличко. "Дейли Мейл" обаче намеква в материала си, че и пред планирания бой с Чисора има пречка - завишените финансови изисквания на "Зауерланд" заради статута на Пулев на първи претендент.

Роденият в Зимбабве Чисора вече има среща с Кличко, но с по-големия брат Виталий Кличко. На 18 февруари 2012 г. в Мюнхен той загуби по точки в 12 рунда битката за пояса във версия Световен боксов съвет (WBC).
901
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД