:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полският премиер спасява рейтинг с нови министри

Доналд Туск
Полският премиер Доналд Туск смени почти половината от правителството в опит да спаси сриващия му се рейтинг, съобщиха агенциите. На пресконференция той обяви, че назначава за вицепремиер Елжбета Бенковска, който ще отговаря за регионалното развитие и транспорта, а Матеуш Шчурек сменя Яцек Ростовски на ключовия пост министър на финансите. За министър на администрацията и цифровите технологии е назначен Рафал Тшасковски, на науката Лена Коларска-Бобинска, на околната среда Мачей Грабовски, на образованието Йоанна Клузик-Ростовска и на спорта Анджей Бернат.

Доналд Туск неведнъж е заявявал, че иска да извърши дълбока структурна реформа в правителството, за да сформира нов силен и енергичен екип. За приоритетите на обновеното правителство той ще говори на конгреса на управляващата партия "Гражданска платформа", който ще се състои на 23 ноември. Правителството му управлява от есента на 2011 г. Като най-трудни решения той посочва увеличаването на пенсионната възраст до 67 години и ограничаване привилегиите на полицията, пожарникарите и военните. За успешни свои действия смята удължаване на отпуската за гледане на дете, ниското заплащане за допълнителен престой на децата в детските градини и сполучливите за страната му преговори за бюджета на ЕС до 2020 г.

2
997
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Ноември 2013 22:28
Елжбета Бенковска, който ще отговаря за регионалното развитие и транспорта
21 Ноември 2013 14:21
Заглавието е подвеждащо. Туск за поред път показа, че е държавник на ниво. Няма постоянни министри. Не се справяш - заминаваш си. Далновидно изчака да завършат преговорите с ЕС на разпределение на средствата за периода 2014-2020 г. Полша ще получи над 300 милиарда злоти (1 € =4,20 PLN) . Че ще има промени в кабинета в ноември, беше обявил преди повече от 6 месеца.Изненадата за мен е смяната на министъра на финансите Ростовски, който му беше дясната ръка и успя да проведе сравнително балансирана финнсова политика така че да се поддържа постоянен икономически ръст и ниско ниво на безработица. Може би една от причините е конфликтите напоследък между него и шефът на централната банка, което би пречило на функционирането на държавата като цяло. Ако е това, то поздравление още веднъж. Все едно ББ да беше сменил ЦЦ, защото пречи на отношенията с други държавни институции.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД