:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Атака" изпадна в немилост пред крайнодесния алианс

Френски националисти вече не се обявяват нито срещу ЕС, нито срещу еврото и обещават да работят заедно с Германия
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Лидерите на холандските и френските националисти Геерт Вилдерс (вдясно) и Марин льо Пен (до него) обясняват за възможността от съвместни действия и обща политическа кампания за изборите за Европарламент догодина.
Лидерът на френския крайнодесен Национален фронт Марин льо Пен отказва сътрудничество с "Атака" за европейските избори през май догодина, за да не навреди на новия си политически образ, който си изгражда. Нейният заместник по кадровите въпроси Луи Алио заяви пред "Сега" в присъствието на журналисти от 14 държави в ЕС, поканени от Клуб Голяма Европа, че няма да допусне "Атака" в планирания европейски крайнодесен алианс. Причината е, че "трябва да има харта за добро поведение на партиите в алианса".

Тази ненаписана харта според него противоречи на поведението на расистки и антисемитски партии като унгарската "Йобик" и българската "Атака". В последните сондажи Националният фронт се класира на първо място сред френските партии, след като изостави ксенофобската си риторика. Марин льо Пен се надява да спечели поне 30% на местните избори във Франция през март 2014 г. и поне 20-25 депутатски места на изборите за Европейски парламент. В момента Националният фронт има само трима евродепутати. В новия Европарламент той ще се опита да състави група от поне 50 депутати от седем страни, като си сътрудничи и с холандците, но всяко сближаване с партии като "Йобик" и "Атака" няма да е възможно, защото те се държат като военизирани формирования.

Националният фронт възнамерява да привлече заселилите се по-отдавна мюсюлмани във Франция, които са недоволни от новодошлите имигранти, създаващи риск за техните работни места. В спора между израелци и араби ще пази неутралитет. Партията на Льо Пен ще упражни дипломатически натиск над България и Румъния сами да си приберат ромите и "да престанат да ги дискриминират", за да не бягат във Франция. Френските националисти вече не се обявяват нито срещу ЕС, нито срещу еврото и обещават да работят заедно с Германия както досега. По този въпрос те се дистанцират от британската Партия на независимостта на Найджъл Фарадж, която е антиевропейска.

Според политолога Жерар Грюнберг от Националния център за научни изследвания целта на новата умерена линия на Льо Пен е да разсее страховете на избирателите на традиционната десница и левица във Франция, които се чудят за кого да гласуват поради дълбокото недоверие към цялата политическа класа. След като отне избиратели на левицата и се превърна в най-голямата работническа партия на Франция, Националният фронт получава сигнали, че и наследници на голистката партия са готови за изборни комбинации с него.

40
7775
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
40
 Видими 
20 Ноември 2013 19:48
Горките от "Атака"!!! Сидеров тамън се устреми да пуши пури по 200 долара едната и да плаща за проститутки по 860 евро на вечер, за да направи впечатление на западните националисти, и последните го отритнаха. Сега остава само да влезе и психиатрия за лечение. Попитах психиатър дали Сидеров е циклофреник и тя ми отвърна, че не го е виждала на живо, за да потвърди, но, че е имало шанс да бъде вкаран в принудително в психиатрия при инцидента в самолета на път за Германия...
20 Ноември 2013 19:52
Терзиев, манипулираш!
В Атака имат стенограмата ! Не вади от контекста !
Уюта ти в кулоарите на ЕС , не би трябвало да е производна на ненавистта на еврозелките към партия като Атака, която с всичките си кусури прави опит да отвори очите на българите .
Я в следващия материал напиши нещо против СКАТ/НФСБ, щото напук на цоциолозите влизат.
А техния говорител в ЕС е ГОРД и Слави Бинев .И пак ще бъде евродепутат, барабар с Велизар Енчев.
Кофти,а ?
20 Ноември 2013 20:07
Ако българските "демократи"-демоКРЯКИ, авторе, клеймят крайнодесните Марин Льо Пен и сие, значи трябва да са доволни, че Сидеров и "Атака" НЕ са желани от Марин Льо Пен и сие?!
Така ли е, Терзиев, или НЕ?!
Ти доволен ли си?!
Ти одобряваш(е) ли крайнодесните Марин Льо Пен и сие?!
А?!
20 Ноември 2013 20:12
Нормално е "крайнодесните" в "Старата Европа" да НЕ искат при себе си НЕкрайнодесни партии от "новите демокрации"!
"Атака" НЕ е крайнодясна партия!
"Атака" НЕ е и крайнолява партия!
"Атака" е КРАЙНОНЕОБХОДИМА партия
!!!
КАЗАХ!
20 Ноември 2013 20:17
ХАХАХАХАХА,
Още ли има глупаци дето харесват тва нещо "ИТАКА", хихихихи....
20 Ноември 2013 20:19
Що да не може. Напротив по-умерен човек от нашето фюрерче нема. Ако требва и фес ще сложи,, като мудокрепител на Местан, го е доказал. А опит със смяна на стратегията има. Утре ще заобича и ЕС. Сатанишев не е проблем, те са. си крайнодясна олигархична партия с лява риторика. - национал - социалисти!
20 Ноември 2013 21:13
Даже европейските крайни се отдръпнаха от примитивния сталино-путински нацизъм на руския агент Болен.

Това е пореден знак за самозабравилите се БСП и ДПС, че съюз с "Атака" превръща и тях в нежелани партньори в Европа.
20 Ноември 2013 21:16
параграфе, Атака е на първо място КРАЙНО ПРОДАЖНА партия - подкрепяше и предишното управление, оглавено от Тиквата, подкрепя и сегашното, което е все по-явно под контрола на Доган.
Атака е КРАЙНО НЕСТАБИЛНА партия - там сюжетнит обрати в това с кой спи и на кого се доверява Вожда е като латиносапунка. Колко жени, любовници и лейтенанти смени Болен за 2 мандата, някой помни ли още? Рейтинга и подскача нагоре-надолу, ту свалян от поредното изпадане на Болен в ролята на верен пудел, ту подскача нагоре благодарение на поредното напрежение, от което той успява да се възползва, за да застане пак под прожекторите.
Единствените интереси на които не изневерява, и които никога не е атакувала под никаква форма и в никаква степен, са интересите на Путин и неговите генерал-губернатори и протежета.
20 Ноември 2013 21:45
Те европейските националисти ги ручат доматите с колците...
Кой ли вече не разбра, че мутрата Сидеров е на хранилка при мултаците и депесарите-ченгета от ДС.
20 Ноември 2013 23:19
Параграфа.
20 Ноември 2013 23:31
Терзиев, манипулираш!
В Атака имат стенограмата ! Не вади от контекста !
Уюта ти в кулоарите на ЕС , не би трябвало да е производна на ненавистта на еврозелките към партия като Атака, която с всичките си кусури прави опит да отвори очите на българите .

Той и Тимъти Гартън Аш така манипира Натисни тук
21 Ноември 2013 00:40
Партията на Льо Пен ще упражни дипломатически натиск над България и Румъния сами да си приберат ромите и "да престанат да ги дискриминират",

Ами и крайнодесният алианс, изпада май така , в немилост в България!
Абе нямаше ли, една Госпожа Коломбел, френска дипломатка , с любовник циганин от Пазарджик .. по съвместителство и сводник ..
И тази баш госпожа, беше ритала българки-аспирантки по стълбите, щото и били искали визи с писмо от някакъв си университет и не и дали рушвет, като им бе викала на френски и "животни"..
.. а на циганки-проститутки, бе давала с широки шепи шенгенски визи - да разширят етническото разнообразие в Париж ..!
А не беше ли посланикът на Франция, ни упрекнал, че не сме се радвали достатъчно на класирането на Френския Футболен отбор, на световното първенство .. а като го бе запитал, един от журналистите присъствали на срещата, що и във Франция нямаше голяма радост, на нашето класиране за Първенството 1994 .. бе почнал да пръска посланическа слюнка по Българска Територия , и не отговори нищо?
И???! .. ние ли да тъгуваме, че в някаква си, госпожица Льо Пен, няма добро мнение за българите и България и не ни рачела в нейния Алианс??!
Ами и ние, нямаме добро мнение за Франция и французите ...
21 Ноември 2013 02:09
Уюта ти в кулоарите на ЕС , не би трябвало да е производна на ненавистта на еврозелките към партия като Атака, която с всичките си кусури прави опит да отвори очите на българите .


Ами и ние, нямаме добро мнение за Франция и французите ...


"Еврозелки" ? "Нямаме добро мнение"? Кисело, кисело е гроздето, а само преди месец беше така желано от Долен

Волен Сидеров: Да се създаде алианс на националисти в Европарламента

Волен Сидеров заяви още, че в Европейския парламент трябва да бъде създаден алианс на националистическите партии между АТАКА, Австрийската партия на свободата, Френския национален фронт, партията Влаамс Беланг в Белгия и други сродни европейски партии. „Подобен съюз е възможен преди предстоящите избори за европейски парламент и с оглед на все по-нарастващата популярност на националистическите партии в Европа“, заяви Сидеров.
21 Ноември 2013 02:40
„Въпреки нюансите в позициите по различни националноотговорни политики, патриотите трябва да стъпят на една здрава основа в икономически план. Такава против колониалното робство и отваряне на пазарите към страните от БРИКС, за да може с общи усилия да вдигнат икономиката на крака“, заключи Сидеров във Виена.


Впрочем що за идиотизъм е това? Само в куха атакистка кратуна разпореденотото от Масква тежнение по сближаване с БРИК може да съжителства с омраза на общо основание към индийците, известни у нас като цигани.
21 Ноември 2013 02:43
.
21 Ноември 2013 06:02
Просто са разпознали истината - Атака е творение на тайните служби, книгите на Волен Сидеров, с които проми главите на цяло поколение са финансирани от неясни малки издателства... знаем кой действа така.

Самият Сидеров е отявлен руски агент и работи единствено за руските интереси. Само кръгли олигофрени и предатели за разстрел могат да припознават руските интереси като наши национални.
21 Ноември 2013 07:00
Как така в немилост.
Нали видяхме резила в Брюксел. Всички бягат от руско-турската "партия".
Коя европейска националистическа партия е имала каквито и да било отношения с руско-турската "партия" "Атака"?
Коя българска партия е ходила в Москва да целува ръка и да носи подарки по случай рожден ден и е била наритана безмилостно и "с отвращением" от пазвантите на царя?
Националистическата!
21 Ноември 2013 07:32
Разкрякат ли се жабите в миризливото комуноидно блато, знам че Волен ги е настъпил яко по мазола и дори да съм пропуснал събитието, бързам да се осведомя. Този път явно е настъпил мазола на чичо Сам, защото крякането дойде от европейското блато на САЩ, а жабките от родното американско блато бързат да пригласят, че иначе чичо Сам може да забрави да подхвърли от зелените ... водорасли (финикийските).
21 Ноември 2013 09:06
Марин льо Пен не била против ЕС. Сит на гладен не вярва, казва нашият народ ! Франция смуче най-много благини от ЕС и не би се отказала, но какво да кажем ние, които 6 години след приемането ни сме все още НЕТНИ ДОНОРИ НА ЕС ?! Французите се правят на много либерте, но гонят нашите мангали , нищо че да факто те са граждани на Европа. А нас, "ксенофобите българи", ни натискат да обираме измета на Африка и Азия. Е, бече не сме 1913 г. и си има БРИК !
21 Ноември 2013 09:26
Е, бече не сме 1913 г. и си има БРИК !

Атака е политически проект на КГБ, днес ФСБ - федерална служба за сигурност на Русия. Самият Сидеров не крие, че е тясно зависим от руснаците. Преди година бе на посещение при Путин по повод рождения му ден и му подари плакет с изображение на парламента, както своя книга. Ето информация от 12 октомври, 2012 г. в сайта на "Дарик": "Плакет на Народно събрание, значка на Атака и книгата си „Основи на българизма" подари в Москва лидерът на националистите Волен Сидеров на руския президент Путин, по повод 60-та му годишнина.
Ликът на Волен Сидеров покрива цели фасади на сгради. Откъде са парите? Кой му плаща скъпите вояжи по Европа и гуляи в петзвездни хотели в Париж и Брюксел? Как да го възприемат французите? Как да реагират изобщо европейците, след като ксенофобът Сидеров влезе в коалиция с партия, която изразява диаметрално противоположни възгледи /поне на думи/, а иначе е проводник на неоосманската политика на режима на Ердоган - ДПС? Точно въпросната коалиция издава същността на Атака - изразител на руските интереси, които съвпадат с интересите на Турция, що се отнася до България.
Вестник Атака и телевизия Алфа се помещават на 2ри етаж в бившата сграда на Градския комитет на БКП на площад Славейков.
Централата на Атака е в сградата на бившия БЗНС /преди1989г подгласник на БКП/ - на ул. Врабча.
Контрапротестиращите пред Президентството си прибират знамената и масичките на ул. Леге, където беше Централния комитет на ДКМС.
Ето това е театъра, който ни играят генералите от ДС, послушници на Москва.
Ходете си в Азия и Индия, родното място на ямболския циганин, що ни занимавате нас дето сме си европейци!
21 Ноември 2013 09:32
Като прочете човек кой пише статията (пратеник на в-к Сега, нищо лично против автора) му става ясно какво да очаква. Ако "Атака" беше "приета" от т. нар. крайно десни щеше да бъде критикувана затова; сега - като не е "приета" - пак оплюване. Нали така? Така...

21 Ноември 2013 09:46
Льо Пен се премества към центъра.
В краткосрочен план това ще й помогне - партията й още носи ореола на крайнодясното, а така ще прибере и вот от средата.
Но само в краткосрочен - като дойде на власт с новата риторика и съответно не предприеме нищо съществено (както правят традиционните партии, в каквато тя превръща нейната), на следващите избори ще е загубила подкрепата от дясно (ще се появят нови крайнодесни партии, които ще й я отнемат - у нас става същото в момента с Волен) и ще има намалял вот от центъра, тъй като няма да е променила нищо.
Политиците не щат (или не им отърва) да разберат, че всички искат промяна в статуквото (освен едно 5-10% малцинство, за което статуквото работи), просто някои го искат по-агресивно.
И когато такава промяна липсва, неизбежно избирателите търсят (къде по-бавно, като във Франция, къде по-бързо, като в Гърция) нови лица и идеи, вкл. и залитат в крайности.
Имаше една приказка, че можеш да лъжеш някои хора през цялото време, можеш да лъжеш и всички хора за известно време, но не можеш да лъжеш всички хора през цялото време!
21 Ноември 2013 09:51
Ходете си в Азия и Индия, родното място на ямболския циганин,
що ни занимавате нас дето сме си европейци!
.................................................................................

21 Ноември 2013 10:38
и да плаща за проститутки по 860 евро на вечер,


На вечер! Че то било абсолютен евтинджос там, бе?
При нас елитните уруспии обикновено ги вкарват в парламента или ги правят министърки и кметици. Герб показваха нагледно цели три години как се прави това упражнение.
21 Ноември 2013 10:41
Партията на Льо Пен ще упражни дипломатически натиск над България и Румъния сами да си приберат ромите и "да престанат да ги дискриминират", за да не бягат във Франция.
Не знам как ще стане това, щом са оптимисти
21 Ноември 2013 11:30
Ибрикчиоглу Сидер ефенди може да плямпа глупости и да промива мозъците на 50-60 000 декласирани лумпени в България, но на Запад отдавна са разбрали колко струва. Не може "националисти" и "патриоти" да са в коалиция с партия основана на етническа и верска основа. Ибрикчията трябва най-после да си набие в побелялата, но тъпа кратуна, че кинтите които му наливат манафите от ДПС ще му излязат през носа. Ще остане сам и нежелан от никого!!!
21 Ноември 2013 12:48
Wotan, добре глаголите, но е необходимо да си сверите часовника относно проводника на интересите на Ердоган в България.
Това са Боко, който на няколко пъти се срещна с него и Реформаторския Блок с Касим Дал.
21 Ноември 2013 12:50
Пишман фашагите ги разконспирираха дори техните европейски събратя. Между другото, разликата между нашите ибрикчии и формации като 'Фламс беланг' е огромна. Фламс беланг е сепаратистка (иска разделяне на Белгия на холандска Фландрия и френска Валония), консервативна, дясна, про-западна (дори про-американска), анти-ислямска. Нашенската 'Атака', както знаем, е точно обратното по всички показатели - лява, анти-западна, крепяща правителството на ДПС и БСП/Евророма.
21 Ноември 2013 12:55
ПАПАРОЛ, такива като тебе, гербави, сте готови и говна да ядете, само някак да се докопате пак до властта. Ама, нанай маро, както казват кардарашите ! Волен, очевидно не е гнуснав, щом търпя и вас цял мандат, но АТАКА определено върви нагоре. Ето, очертава се коалиция с Бареков, може и ВМРО да наведе главица, ако иска да управлява най-сетне. Но вас трябва да ви натикат в зандана, та чак тогава да мислим за избори. Щото ни омръзна от ваще бухалки, слушалки и печатници !!!
21 Ноември 2013 13:00
Ку-кумицин, виж това е добра идея - и ние да разделим поробена и ограбена България от крадлива, корумпирана и вечно ненаяла се СОФИЯ !
21 Ноември 2013 13:05
Е това е националистическа партия на място! Все още има шанс за Франция да се оправи, след като видяха навреме как са се засилили към стената, и смислена националистическа партия си заема заслуженото място...

И французите ще ги има столетия и хилядолетия след времето в което на територията някога позната като България престанат да съществуват представители на българският етнос...
21 Ноември 2013 13:23
Pavlik Morozov
21 Ное 2013 02: .Ами и ние, нямаме добро мнение за Франция и французите ...

"Еврозелки" ? "Нямаме добро мнение"? Кисело, кисело е гроздето

ТИ ако искаш , иди па им направи на французите и "френска"!
А, и ромите които ги препращат директно от Париж , си ги вземи у вас и ги интегрирай на воля!
И им благодари , на французите !
Божидар_Гюлмезов
21 Ное 2013 13:05...И французите ще ги има столетия и хилядолетия

ще ги има, ама сигурно цветът на кожата им, няма да е като СЕГАшният им ... а, и няма да ходят неделя на църква, а всеки петък - на джамия ..
Една такава Франция, ще се получи май ..
Ама те си знаят - да си се оправя всеки, Господ всекиму е дал глава на раменете .. за ромите ДЕТО СМЕ ГИ "ДИСКРИМИНИРАЛИ" ..и които ни вменяват в приятелско задължение- "трябва да интегрираме" .. да ни обяснят, какво точно имат пред вид!
Или някакви разбирачи, тука на форума, ще се пробват да обяснят!
21 Ноември 2013 15:58
Ходете си в Азия и Индия, родното място на ямболския циганин, що ни занимавате нас дето сме си европейци!
Европейци с анадолски манталитет. Няма да си дадем Отечеството на онзи безродник и туркофил ББ да го продаде на Турция за няколко гроша! А тези празни приказки, дето си ги писал, вече не впечатляват никого.
21 Ноември 2013 16:33
Нашенската 'Атака', както знаем, е точно обратното по всички показатели - лява, анти-западна, крепяща правителството на ДПС и БСП/Евророма.
И продажна.
21 Ноември 2013 17:58
"Атака" НЕ е крайнодясна партия!
"Атака" НЕ е и крайнолява партия!
"Атака" е КРАЙНОНЕОБХОДИМА партия!!!

"Атака" е расистка и ксенофобска партия, както казва дори Мария Льо Пен. Ебаси падението!
21 Ноември 2013 18:53
Нормално е "крайнодесните" в "Старата Европа" да НЕ искат при себе си НЕкрайнодесни партии от "новите демокрации"!

Но вас параграфе ви отсвириха по друга причина.
Вас ви отсвириха заради изцепките на фюрерчето. Крайнодесните в "Стара Европа" не се обвързват с клоун. Защото не знаят какъв номер ще им изиграе утре.
21 Ноември 2013 19:53
Ех Pavlik, ех Morozov, ех, колко мъка има на този свят.
Винаги досега съм казвал, ама и никой и не ще да слуша, какъв голям
проблем ни е липсата, дори и на най-примитивно образование.
22 Ноември 2013 10:58
DINAIN,
/:/ "
"Атака" е расистка и ксенофобска партия, както казва дори Мария Льо Пен. Ебаси падението!"
.............................................................................
Точно на тебе ли да припомням, че Сидеров и "Атака" спечелиха ВСИЧКИТЕ 8(осем) дела досега- 2(две) от които заведени от еврейската организация в България!
Делата бяха за "Клевета" срещу Сидеров и "Атака", които бяха публично обвинявани и наричани "фашисти", "ксенофоби", "расисти", "антисемити" и т.н.! По тези дела, в залата на Съда (вкл. и на по-горна инстанция) или беше доказано, че е нямало, или НЕ беше доказано, че е имало, прояви на Расизъм, Фашизъм, Ксенофобия или Антисемитизъм от страна на Сидеров и "Атака"!
Отделно, че ако наистина(както твърдиш) "Атака" е "расистка и ксенофобска партия", то при тази тотална Омраза на властимащите и стоящите зад и над тях към "Атака" и Сидеров, "Атака" отдавна да беше забранена от Съда, а Сидеров да беше осъден!
Сиреч, твърденията ти, че "Атака" е "расистка и ксенофобска партия", са ЛЪЖА и МАНИПУЛАЦИЯ, а твърдящите са лъжци и манипулатори! КАЗАХ!
22 Ноември 2013 11:12
Чудя им се на родните "демократи"-демоКРЯКИ, които до вчера плюеха Льо Пен и крайнодесните във Франция и в Европа, как днес се кефят, че тези, които те са плюли до вчера, днес "плюят" по "Атака" и Сидеров и им обръщат гръб?!
Ми няма логика?! Щом си плюл някого, който пък плюе сега по друг, би трябвало да си на страната на оплютия! Е, освен ако си български "демократ"-демоКРЯК, де!
П.П. А ако наистина искате да намерите Обяснение на това защо крайнодесните във Франция и Европа сега НЕдолюбват "Атака" и Сидеров, прочете внимателно и изцяло "ПЛАНЪТ "СИДЕРОВ" СРЕЩУ КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО"- Натисни тук
И дано после намерите отговора на въпросите КОЙ и ЗАЩО е против "Атака" и Сидеров!
УСПЕХ!
25 Ноември 2013 10:58
Вече е ясно, партията на Льо Пен не е националистическа партия !Защото си смени идеологията, поведението , партньорите и иска повече власт.Затова и след 2018/19 година няма да я има на политическия хоризонт! Предателите се наказват!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД