:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Светло пиво за награда на героя в "Борусия" (Д)

За първи път в историята 4 германски отбора ще играят на 1/8-финалите в Шампионската лига
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Нападателят на "Барселона" Неймар намига закачливо на своя треньор Херардо Мартино по време на мача срещу "Селтик" от последния ден в груповата фаза на Шампионската лига. Бразилската суперзвезда вкара хеттрик за домакинския успех с 6:1, който само затвърди доминацията на каталунците в гр. Н.
Нетрадиционна награда получи защитникът на "Борусия" (Дортмунд) Кевин Гроскройц за попадението си във вратата на "Олимпик" (Марсилия), с което класира тима за 1/8-финалите в Шампионската лига. Левият бек вкара за 2:1 в 87-ата мин. на "Стад Велодром" и предотврати отпадането на финалиста от миналия сезон още в груповата фаза.

"Гроскройц е един супериграч и това си пролича от начина, по който отбеляза победния гол. Разрешавам му довечера да изпие няколко бири - възхити се в типичния си нестандартен стил треньорът на "Борусия" Юрген Клоп. - Играхме под огромно напрежение. В крайна сметка успяхме да си свършим работата, но в течение на мача допуснахме прекалено много грешки и не използвахме правилно своите моменти в атаките."

От развръзката в Марсилия си изпати "Наполи", който същевременно победи "Арсенал" с 2:0 у дома и така трите отбора завършиха борбата в гр. F с по 12 т. Италианците се оказаха с най-слаба голова разлика и останаха на трето място, превръщайки се в едва втория отбор след "Пари Сен Жермен" през сезон 1997/1998, отпаднал с подобен точков актив.

"Може би можеше да победим с 3:0 и да сътворим сензация, но сега няма смисъл да говорим за това, защото отборът просто игра фантастично - заяви треньорът на "Наполи" Рафаел Бенитес, чийто тим се нуждаеше от още едно попадение, за да измести "Арсенал" от второто място. - Показахме, че сме на прав път. Сега ще насочим мислите си към първенството на Италия, а за Лига Европа ще мислим през февруари."

Освен "Борусия" и "Арсенал" драматично за 1/8-финалите миналата вечер се класира и "Милан". Италианският гранд едва устиска 0:0 у дома срещу "Аякс" и задържа разликата от 1 т. пред холандците на второ място в гр. Н. "Росонерите" играха почти цял мач с човек по-малко, след като в 22-рата мин. капитанът Рикардо Монтоливо получи директен червен картон за груб фаул срещу Кристиан Поулсен.

До фазата на елиминациите в последния момент достигнаха още "Шалке 04" от гр. Е и "Зенит" (Санкт Петербург) от гр. G. Така за първи път в историята на най-комерсиалния клубен турнир в 1/8-финалите ще участват 4 отбора от Германия - носителят на трофея от миналия сезон "Байерн", вицешампионът "Борусия", както и "Байер" и "Шалке".
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Защитникът на "Базел" Иван Иванов (вляво) получава червен картон от съдията Паоло Талявенто в 31-вата мин. на двубоя срещу "Шалке 04" заради задържане на откъсващия се в атака Адам Салай при поражението на швейцарците с 0:2 като гости. С отпадането на "Базел" приключи и българското участие в Шампионската лига.
937
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД