:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Само две българки

издържаха проведения в Лондон курс за международни съдийки по художествена гимнастика - Росина Атанасова и Силвия Стойнева, съобщи сайтът на българската федерация (БФХГ). Марина Грозданова, Камелия Игнатова и Силвия Митева-Янева не успяха да преминат курса. Същевременно Изпълнителният комитет на международната федерация (FIG) реши да проучи възможността да се намали броят на гимнастичките в ансамблите от 6 на 5, което ще позволи участието на 14 ансамбъла вместо 12 на олимпийските игри в Рио де Жанейро `16.



Шампионът "Дунав 8806"

постигна 6-а победа в Националната баскетболна лига за жени - 64:54 като гост на "Рилски спортист". В другите две срещи от 9-ия кръг: "Берое" - "Хасково" 70:75 и "Монтана" - "Левски" 68:55. Води "Монтана" с баланс 7-2, следван от "Левски" (6-3), "Дунав" (6-2), "Хасково" (4-5), "Нефтохимик" (4-4), "Рилски спортист" (2-7) и "Берое" (1-7).



Българските тенисистки

Виктория Томова и Изабела Шиникова отпаднаха в последния кръг на квалификациите за турнира в Анкара (Тур, $50 000). Томова загуби от Полина Лейкина (Рус) с 3:6, 6:2, 2:6, а Шиникова - от Ганна Позникиренко (Укр) с 6:7(6), 4:6.



Златен медал спечели

Кристина Стоянова (18 г.) на "Гран при" турнира по стрелба в Белград (Сърб). В стрелбата от 10 м с пневматичен пистолет тя събра 375 т. при девойките. Националът Антон Ризов пък завоюва сребърно и бронзово отличие на пневматична пушка за мъже в двата дни на турнира.



Гросмайстор Иван Чепаринов

се класира 11-и на европейския шампионат по ускорен шахмат в Полша (същото място той зае и в първенството по блиц). Турнирът бе в 11 кръга по Швейцарска система с участието на 747 шахматисти от 29 страни. Чепаринов е завърши с 8,5 т. Шампион с 9,5 и най-добър втори показател е Ричард Раппорт (Унг), следван от Владимир Малахов (Рус, 9,5) и Тигрян Л. Петросян (Арм, 9,5). При жените шампион, както и на блиц, стана Моника Сочко (Пол) с 8 т.



Антоанета Стефанова има 9,5 т.

след втория ден на блиц турнира в рамките на III Световни мисловни игри в Пекин (Кит). Бившата световна шампионка по шахмат разделя 9-о-10-о място след изиграването на първите 20 кръга. Начело с 16 т. е световната шампионка за жени Хоу Ифан (Кит).



683
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД