:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

600 млн. лв. трябват за саниране на Студентски град

600 млн. лв. ще струва санирането на всички 70 общежития в Студентски град, съобщи вчера главният архитект на София Петър Диков по време на представянето на бюджета за 2014 г. Подобно финансиране обаче не е по силите дори на следващия програмен период, в който за обновяване на сгради има малко над 500 млн. лв.

Засега намеренията на общината са за седем блока, които да бъдат обособени в кампус и санирани. "Говорихме с почти всички ректори. Два от блоковете - 35 и 36, са на УАСГ. Останалите са около тези два блока. Водихме разговори за всички студентски общежития, но направихме проверка кои могат да станат като кампус", обясни Диков. Идеята е кампусът да е затворено пространство със само три входа. Очаква се по проекта ректорите да кандидатстват заедно с общината за финансиране от държавния фонд "Региони в растеж". Ролята на общината ще е координационна, обясни Диков. Проектите за подобни кампуси и около другите общежития са пропаднали заради обжалване на частни собственици.

За 2014 г. общината има готовност с няколко проекта по фонда ДЖЕСИКА. Това са зала за кънки в "Младост", мултифункционален авто-мото център, както и пазарен комплекс "Връбница". Предстои през следващата година да се обявят конкурси и за метростанции от третия лъч, Княжеската градина, паметника "1300 години България", както и Борисовата градина.

още - на 12-а и 13-а стр.
4
1129
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
16 Декември 2013 20:38
Закръгляйте нагоре и не се офлянквайте, като криви макарони...
16 Декември 2013 21:31
Е много еФФФтино......само по 8,57 милиона на блок !!!!!!!
16 Декември 2013 22:50
имам сериозно питане. колко аджеба се спестява от енергия след санирането и с колко се удължава животът на блоковете. защото не виждам как тази сума може да се изплати за по-малко от 50 години.
17 Декември 2013 20:04
Виж сега booob, ти нищо не разбираш от строителство. Значи хотел в Баден със 150 легла струва 4 мил. евро. За саниране слагаме 1/3 от цената: парите стигат само за около 32000 легла, категория лукс.
Даже са малко за прекрасните битови условия в това нещо "българско общежитие" - ще трябва да премахнат от проекта за саниране спа центровете, басейните и ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД