:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пускането на магистрала "Марица" може отново да бъде отложено

4 месеца след като стана ясно, че магистрала "Марица" няма да бъде завършена в срок и бе изготвен нов план за действие на строителите, работата по аутобана изобщо не е напреднала. От данните на пътната агенция, предоставени на "Сега", става ясно, че по двата лота има съвсем незначително раздвижване от края на август и не е ясно дали няма да се стигне до второ удължаване на сроковете за строителството.

През август регионалният министър Десислава Терзиева бе категорична, че забавянето ще бъде наваксано. По трасето не се работеше дълго време заради финансови проблеми на строителя на лот 2 и защото цялата му техника бе командирована за довършване на "Тракия". Официално обаче се твърдеше, че работата е спряла заради форсмажорни обстоятелства.

Лот 1 на "Марица" - между Оризово и Димитровград - е изпълнен на 36%. В началото на лятото бяха готови около 34 на сто от 31 километра. Срокът за завършването на лот 1 вече бе удължен с осем месеца и участъкът трябва да бъде пуснат през юни. Лот 1 се строи от италианците ЧИ. ЕМ. ЧИ. ДИ Равена.

Още по-невъзможно изглежда завършването в срок на 34-километровата отсечка между Димитровград и Харманли. От лот 2 са построени около 56%. Не е ясно как строителят ще свърши почти половината от оставащата му работа за два месеца. Срокът за лот 2 е февруари догодина. Отсечката се строи от сдружение "Марица Хайуей", в което влизат българският "ПСТ Холдинг", свързван с Васил Божков, и австрийската "Порр".

Според финансовата справка на Агенция "Пътна инфраструктура" за двата лота общо са разплатени по-малко от 1/3, или 140.3 млн. лв. от парите по договор за магистралата. За сметка на това от пътната агенция се похвалиха, че започва изграждането на пътен възел "Димитровград" от лот 2 - най-големия в Южна България. Той ще се строи на мястото, където се пресичат магистралата и международен път Е-85 - Димитровград - Хасково.
2100
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД