:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Бойко Рашков оглави бюрото за контрол на СРС



вчера. Рашков бе шеф на националното следствие по времето на премиера Жан Виденов. Той бе избран по предложение на левицата, без дебати и със 112 гласа "за", 1 "против" и 14 "въздържал се". Негов заместник става членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Георги Гатев, предложен от ДПС. "Атака" предложи за зам.-шеф на бюрото Огнян Стоичков, който в миналия мандат бе депутат от партията. В бюрото влязоха още Илия Ганев, излъчен от БСП, и Огнян Атанасов, кандидатура на ГЕРБ. Парламентът прие и правила за избор на главен инспектор на инспектората към ВСС малко преди предстоящия доклад на ЕК, който се очаква пред януари. За мястото на Ана Караиванова, чийто мандат изтече преди година, се спряга съдията от ВАС Веселина Тенева. Тя оглавяваше петчленния състав на съда по делото срещу пожизнения лидер на ДПС Ахмед Доган за хонорара му за Цанков камък. Тогава ВАС реши, че Доган не е в конфликт на интереси.



Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е запознал



шефа на ЕНП Жозеф Дол с предстоящите промени в ръководството на партията си. Борисов е в Брюксел. Според съобщението на партийния пресцентър Борисов е информирал Дол за "работата по предстоящия конгрес на ГЕРБ в началото на следващата година и предстоящите промени в ръководните органи на партията". Бившият премиер вече съобщи за намерението си за промени в ръководството на партията. "На най-висшите нива ще влязат поне три-четири човека нови", обеща тогава Борисов, но не навлезе в подробности.



"Синьо единство" ще участва в изборите,



независимо дали ще е част от Реформаторския блок, или ще се яви самостоятелно, обяви главният секретар на партията Димитър Иванов. Ден по-рано формацията се разцепи - част от ръководството й подписа споразумение с ДСБ, другата обяви, че това е грешен ход. Утре ще се решава дали "Синьо единство" да продължи участието си в Реформаторския блок и ще подкрепи споразумението между партиите в него, обясни лидерът Христо Панчугов. Той каза, че се надява всички в партията, дори и тези с различно мнение, в събота да бъдат на заседанието и при вземане на общо решение да го подкрепят.
811
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД