:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Европейският шампион по бокс

за юноши Даниел Асенов беше обявен за боксьор №1 на България за 2013 г. Световната шампионка за девойки Венелина Поптолева получи приза при жените, като и двамата бяха наградени от президента на федерацията (БФБ) Красимир Инински. Наставникът на юношеския и младежкия национални отбори Борислав Бояджиев стана треньор на годината, а двукратният еврошампион Емил Чупренски бе отличен за своя цялостен принос в бокса.



Световен рекорд за най-много

точки във волейболен мач за жени постави Елица Василева. Българската националка заби 57 т. при победата на "Хюнкук Лайф Пинк Спайдърс" (Инчхън) с 3:2 (-22, 19, -20, 23, 13) гейма като гост срещу "Експресуей Хай-пас Зенит" (Съннъм) в мач от 11-ия кръг на корейското първенство. Предишното върхово постижение при дамите бе на американката Никол Фоусет - 55 т. за "Експресуей" през февруари. Абсолютният световен рекорд от 59 т. в един мач принадлежи на кубинеца Леонардо Лейва Мартинес, също за корейски клуб - "Самсунг Блуфенс" (Даежеон), през април. Повече точки от Василева е отбелязвал още само канадецът Гавин Шмит - 58 за "Самсунг" през 2012 г.



Италия ще бъде домакин

на финалите на Световната лига по волейбол през 2014 г., реши международната федерация (FIVB). Финалната шестица на най-комерсиалния турнир в света ще се проведе от 16 до 20 юли в зала "Мандела Форум" във Флоренция.



Цветана Пиронкова ще е поставена

под №5 в квалификациите за турнира в Шънджън (Кит, $500 000) от 28 декември, с който ще бъде открит новият сезон в женския тенис. Във втората седмица от януари 26-годишната пловдивчанка е подала заявка за турнира в Сидни (Авл, $710 000), където отново ще започне от предварителната схема. Българската №108 в света ще приключи австралийското си турне в Мелбърн с първия турнир от Големия шлем - Australian Open от 13 януари, в който влиза директно в основната схема.



Шампионът "Дунав 8806" разгроми

лидера в класирането "Монтана 2003" с 97:69 в Русе в 11-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ) при жените. Американката Шанте Еванс бе над всички с 32 т. и 8 борби за победителките, а по 17 т. отбелязаха Радостина Димитрова и Виолина Кочева. За гостите най-резултатна бе Олена Самбурска с 24 т. Начело вече е "Левски" със 17 т. (7-3), пред "Монтана" със 17 (7-3) и "Дунав" с 16 (7-2).



Седмо място зае Стефан Присадов

в слалома от алпийските дисциплини в ските на 26-ата зимна универсиада в Трентино (Ит). Титлата спечели Йонас Расанен (Фин), а другите двама български представители - Никола Чонгаров и Георги Георгиев, не финишираха в I манш. В паралелния гигантски слалом при сноубордистите Радослав Янков се нареди 9-и в крайното класиране. В шорттрека за жени Нели Цанкова е 16-а, Анна Якимова е 22-ра, а Рая Захариева - 26-а.
2292
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД