:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 585
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Норвежка доминация в мъглата на Оберхоф

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Емил Хегле Свендсен се е устремил към финала в спринта на 10 км в Оберхоф.
Емил Хегле Свендсен спечели изключително тежкото състезание на 10 км в Оберхоф (Гер) за Световната купа по биатлон. В гъста мъгла от старта до финала норвежецът триумфира с време 26:44,3 мин., след като допусна 2 грешки в първата стрелба и със страхотен финален спринт успя да измести от първото място своя знаменит сънародник Оле Ейнар Бьорндален. Живата легенда остана втори с изоставане от 0,4 сек. (2 гр.) и се качи на подиума за рекордния 167-и път в кариерата си. На трето място се нареди носителят на Световната купа и водач в генералното класиране този сезон Мартен Фуркад - французинът пропусна 3 мишени и спря хронометъра на 27:06,0 мин.

В надпреварата участваха и четирима българи, но нито един от представителния ни национален отбор. Най-предно класиране постигна Димитър Парталов, който направи само 1 грешка на стрелбището, но завърши на 3:37,4 мин. зад победителя и заслужи 73-то място. Димитър Герджиков се нареди 81-ви с 4 гр. (+4:19,0), Антон Синапов е 86-и с 5 гр. (+4:40,0), а Васил Чорбаджиев зае последната 95-а позиция с 6 гр. (+5:49,0).
1122
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД