:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 491
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС се разгневи на Украйна заради нови репресивни закони

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Украинец протестира пред президентството в Киев срещу нови закони, които целят ограничаването на протестите в страната.
Върховният представител на ЕС по външната политика Катрин Аштън заяви, че е "силно притеснена", след като Украйна прие два закона, които ограничават правото на протест на гражданите, съобщиха агенциите. "Тези промени са в противоположност на международните ангажименти на Украйна", каза Катрин Аштън в изявление. Европейският комисар по разширяването и европейската политика Щефан Фюле написа в "Туитър", че новоприетите закони в Украйна са в пълно противоречие със задълженията на страната пред Евросъюза. САЩ също изразиха загриженост заради гласуваните поправки.

В четвъртък проправителствените депутати приеха серия закони в опит да подтиснат протестите срещу президента Виктор Янукович. Вотът дори не се състоя чрез системата за гласуване, а чрез вдигане на ръце от народните представители. Местни медии твърдят, че много от депутатите изобщо не са знаели какво гласуват. Часове по-късно законите бяха подписани от Янукович.

Според новите закони блокадата на обществени сгради се наказва с до 5 години затвор, забранява се разпъване на палатки на публични места, предвиждат се глоби и арести за протестиращите, които носят маски. Клеветите в интернет също ще бъдат наказвани с глоби или общественополезен труд до една година, а хората или организациите, които осигуряват оборудване за "неразрешени" събития ще подлежат на глоба. По време на гласуването парламентът беше обграден от хора, които вече седмици протестират заради решението на президента Виктор Янукович да се откаже от договора за асоцииране с Европейския съюз.

Градската администрация в Киев ще поиска компенсации от организаторите на масовите антиправителствени протести. "Засега е рано да се говори за конкретни суми, но загубите се оценяват на милиони гривни (стотици хиляди долара)", казаха от пресслужбата на столичното кметство.
9
2718
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
17 Януари 2014 20:07
"Тези промени са в противоположност на международните ангажименти на Украйна"

Ето това е принципен държавник!
17 Януари 2014 20:07
Интересни хора са еврозелките .....Май не разбират от слагане на крак , па било и този на подполковника.
Кво , подполковника трябва да се изрази по- ясно ли ?

17 Януари 2014 20:55
Интересни хора са еврозелките


Джафкат, колкото да си личи, че още са живи. Скоро ще преминат на режим "скимтене".
17 Януари 2014 22:25
Градската администрация в Киев ще поиска компенсации от организаторите на масовите антиправителствени протести. "Засега е рано да се говори за конкретни суми, но загубите се оценяват на милиони гривни (стотици хиляди долара)", казаха от пресслужбата на столичното кметство
Затова ли безродните ни ранобудници немат ни един организатор и всичко е налъпно спонтанно?!
17 Януари 2014 23:04
Под международни ангажименти на Украйна г-жа Ащън разбира пренасяне на безгръбначието на такива членове на ЕС като нас в "Незалежна Украина". "Гет!" казват повечето хохлы (дълги перчеми на теметата на обръснатите глави).
18 Януари 2014 12:30
"Гет!" казват повечето хохлы


Това "Гет!" какво е - get?

Товариство «Геть неписьменність» імені В. І. Леніна — всеукраїнське добровільне товариство, створене 1923 за постановою ВУЦВК від 19 жовтня для сприяння органам народної освіти в боротьбі з неписьменністю та малописьменністю.




18 Януари 2014 16:23
Катрин Аштън заяви, че е "силно притеснена"
Да земе ено валидолче да я отпусне. Леля Ащън каква роднина на Украйна се пада, че фърга знаци и лъ̀чи сигнали?
18 Януари 2014 21:53
Според новите закони блокадата на обществени сгради се наказва с до 5 години затвор, забранява се разпъване на палатки на публични места, предвиждат се глоби и арести за протестиращите, които носят маски.
интерсно ми в родината на баронеса Аштън как ли ще реагират на описаните действия описан в новоприетия закон в Украйна, а в САЩ или германия колко време ще ги чакат да блокират общ.сграда или палатки на площадата ,вече видяхме вна Уолстрийт кака действа НЙполис департмент, ама що критикуват другите държави когато хората започнат да прилагат практиката им.
19 Януари 2014 13:12
Леля Ащън каква роднина на Украйна се пада...

Пада се, пада и още как. Точно на тези тласкащи Украйна също в пропастта, божем "украинци".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД