:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Рафа: Опитах всичко, съжалявам, че не успях

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Дежурният физиотерапевт на "Род Лейвър Арина" положи всички усилия, за да неутрализира болките в гърба на Надал, но манипулациите имаха само временен ефект.
"Стан, поздравления, ти наистина заслужаваше тази титла", бяха първите думи на Рафаел Надал след изненадващо загубения финал на Australian Open срещу Станислас Вавринка. Преди мача тенисист №1 в света бе фаворизиран всячески, но неочаквани проблеми в кръста му попречиха да разгърне възможностите си.

"Нямах много късмет днес, но, от друга страна, наистина се радвам за теб - продължи Рафа. - Опитах всичко, дадох всичко от себе си, съжалявам, че не успях. През миналата година нямах възможност да играя в Мелбърн, но сега успях и за мен това бе един от най-емоционалните турнири в кариерата ми. Благодаря на публиката за подкрепата, за мен тя означава много."

Надал пропусна шанса да стане първият мъж в Откритата ера на тениса, спечелил поне по два пъти всеки турнир от Големия шлем, и с общо 14 трофея да изравни Пийт Сампрас на второ място във вечната ранглиста. Въпреки това самият легендарен американец, който бе в Мелбърн, за да награди участниците в мъжкия финал, прогнозира още много успехи на испанеца.

"Според мен Надал не просто е много близо до своята титла №14, а дори може да гледа напред към още няколко. Той съвсем спокойно може да достигнe рекордните 17 на Роджър Федерер и дори да го задмине в края на кариерата си. Рафа е истинско съкровище за нашия спорт, а аз съм му голям фен", заяви 42-годишният бивш №1 в света.
961
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД