:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пиронкова: Вече мечтая за втора титла този сезон

Първата тенис ракета на България излиза днес като фаворит във II кръг на турнира в Доха
Цветана Пиронкова отново навлиза във формата, която миналия месец й помогна да спечели първа титла от веригата на женската тенис асоциация (WTA). Започналата от квалификациите пловдивчанка вече е във II кръг на елитния турнир в Доха (Кат, $2,44 млн.), след като на старта на основната схема разби световната №14 Роберта Винчи (Ит) с 6:3, 6:3.

Това бе трета поредна победа за Пиронкова след двете в пресявките и втора поред над съперничка, срещу която имаше само загуби досега. Освен това Цвети вече има 13 победи от началото на сезона, с две повече в сравнение с цялата 2013 г.

"Много се радвам, че за първи път победих Роберта. Чувствам се отлично на корта, играя много добре, сервирах и се движех на ниво", коментира 26-годишната първа ракета на България, която в предишните две седмици лекуваше контузии в бедрените мускули и пропусна мачовете на националния отбор за "Фед къп" в Будапеща (Унг).

"Все още не мога да опиша какво невероятно чувство изпитах, когато вдигнах купата в Сидни - сподели още Пиронкова. - Мечтаех за това, исках го много, но година след година не се получаваше. Най-накрая спечелих и то на толкова силен турнир. Това направи много щастлива мен и цялото ми семейство. Сега вече имам нови цели - да спечеля още една титла тази година и да играя възможно най-добре на турнирите от Големия шлем."

С представянето си дотук в Доха Пиронкова (№52 в света) заработи $12 900 от наградния фонд и заслужи 90 т. за ранглистата на WTA. Засега това й гарантира запазване на мястото в Топ 60 и през следващата седмица, а евентуален нов успех може да й осигури завръщане в Топ 50 за първи път от миналото лято.

Следващото препятствие пред българката е германката Аника Бек (№55 в света), която в I кръг отстрани сънародничката си Мона Бартел със 7:6 (5), 6:2. Срещата трябва да започне днес в 14,30 ч. наше време и Пиронкова ще влезе в нея като фаворит на букмейкърите. Шансовете за неин успех за оценени от Sportingbet с коефициент 1.53 срещу 2.72 за съперничката й.
1
1077
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Февруари 2014 10:36
Успех!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД