:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 415
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Холандски близнаци влязоха в историята

Холандците Микел и Роналд Мулдер влязоха в историята на зимните олимпиади като едва вторите близнаци, спечелили медал от едно и също състезание. Те завоюваха съответно златно и бронзово отличие в спринтовото кънки бягане на 500 м. Между тях, само на 1 стотна след Микел, се нареди още един представител на "ниската земя" - Ян Смеекенс. Така и в двете мъжки дисциплини на този спорт досега първите три места са окупирани от холандци. В допълнение на 1500 при жените титлата взе Ирене Вуст и така Холандия е в челото на класирането по медали на игрите само заради кънкобегачите си.

Постижението на братя Мулдер е с една идея "по-слабо" от това на близнаците Фил и Стив Мер (САЩ), които на слалома в Сараево `84 станаха първи и втори. Иначе в историята има два случая на сестри, които стъпват на почетна стълбичка в една дисциплина на олимпиада. Преди три дни в Сочи канадките Жюстин и Клоуи Дюфур-Лапоант взеха златото и среброто в ските свободен стил от дисциплината бабуни. В Инсбрук `64 същото са сторили французойките Кристин и Мари Гойчел в гигантския слалом.
853
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД