:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 305
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прогнози за дъжд притесняват Жекова

Вероятността да вали по време на женския сноуборд крос в неделя е почти 100%
Метеорологичната прогноза за Сочи през уикенда изправи на нокти всички състезатели, които тогава имат стартове на открито на зимните олимпийски игри. Сред тях е и сноубордистката Александра Жекова, с която се свързва единствената реална надежда за призово класиране в българския отбор.

Още утре се очаква в района да започнат леки превалявания, които в петък ще се увеличат до значителни валежи. Вероятността за дъжд в събота е 90%, а в неделя е почти 100%. При това прогнозите са за порой на местата до 1800 м надморска височина, който ще преминава в суграшица и сняг над 2000 м.

От БОК съобщиха, че бащата и личен треньор на Сани - Виктор Жеков, вече е започнал предварителна подготовка за евентуалната извънредна ситуация. Специалистът вече е поръчал на ръководството на българската делегация да бъдат осигурени два специални чадъра, които да осигурят малка покрита площ на старта, необходима за подготовка за бордовете.

Жеков носи със себе си минипалатка, но се съмнява, че организаторите ще му позволят да я опъне. По принцип при подобни условия международната федерация по ски (FIS) позволява малко пространство, където на сушина всеки да се подготви за старта, но на oлимпиадата разпоредбите са по-строги.

Същевременно семейство Жекови категорично отрече появилата се информация, че Александра е отказала тренировки, защото се е уплашила от трасето на кроса. "Тя просто прецени, че не си заслужава да се пробва като тестер на трасето, тъй като не иска да се подлага дори и на най-малък риск преди състезанието в неделя", обясни баща й.

По принцип тестерите проверяват конфигурациите на пистата на своя отговорност и именно по техните спускания организаторите правят евентуални корекции по съоръжението с цел максимална защита на здравето на състезателите. В момента Жекова продължава да тренира по пистите и поддържа форма с ежедневни занимания във фитнес залата.

Свободните тренировки са насрочени за четвъртък и петък, а голямата надпревара започва в с квалификациите в неделя в 9 ч. наше време. Същия ден от 11,15 ч. са 1/4-финалите, от 11,30 ч. са 1/2-финалите, а от 11,40 ч. - спускането за олимпийските медали.
915
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД