:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 172
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Родители искат оставката на директорката на Класическата гимназия

Сагата със сградата на Класическата гимназия най-сетне намери разрешение, след като в понеделник вечерта Министерството на културата обяви, че учениците се връщат на стария си адрес в столичния кв. "Модерно предградие". С това обаче драмите в Националната гимназия за древни езици и култури не спират. Някои от родителите настояват за оставка на директорката Мариела Папазова, научи "Сега". Папазова открито беше привърженик на трайното настаняване на гимназията в центъра на София, макар че там децата учеха в изоставеното 13-о ОУ до Женския пазар при доста неприятни условия. Вчера тя не беше открита за коментар.

Спорът между родители, учители и деца къде да отиде училището забави с месеци решението на проблема. Първоначално гимназията се премести в центъра по принуда заради неприключилото саниране на старата сграда с 2 млн. лв. европари. После обаче някои родители и самият министър поискаха децата да останат на централния адрес, който повече прилягал на елитно училище. В крайна сметка Петър Стоянович отсъди в полза на другия лагер, който държеше на далеч по-хубавата сграда в "Модерно предградие".

Още в понеделник учениците от гимназията ще провеждат занятията си в старите си класни стаи. "Това е епична победа. Нашите деца дори са решили да идат с костюми в понеделник, толкова бяха щастливи", обясни родител на ученик.
1
2646
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Февруари 2014 08:55
Майката му разплакахте на хубавото училище изроди с изроди!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД