:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Цацаров и Борисов се разграничиха от войната Цветанов - Пеевски

Двамата се ядосаха на бившия вътрешен министър, но запазиха неутрален тон към неуспелия шеф на ДАНС
-------
Главният прокурор Сотир Цацаров и бившият премиер Бойко Борисов се намесиха в задочната война в медиите между депутата от ДПС Делян Пеевски и бившия вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов. Двамата се ядосаха на Цветанов, но запазиха неутрален тон към Пеевски.

Главният прокурор излезе с писмена декларация, оповестена от пресцентъра му, в която се казва, че няма да взема страна в "диалог, породен както от настоящо политическо противопоставяне, така и от технологични и други отношения в близкото минало". Без да споменава, че коментира твърдения на медийния собственик пред агенция "Пик", главният прокурор обясни, че предложенията за назначаване на заместниците му Ася Петрова и Борислав Сарафов "не са били съобразявани с исканията или с личните отношения на Цветанов". Цацаров увери, че Петрова не е "обект на атаки", както твърди бившият вътрешен министър, а е командирована във Варна само за датите на делото "Килърите". "Преценката на главния прокурор за работата на г-н Сарафов е много добра, с оглед качествата му и личния му принос в разследванията по множество досъдебни производства с предмет корупция и организирана престъпност", подчертава за другия си заместник Цацаров. В декларацията си прокурор №1 няколко пъти обвинява Цветанов в лъжа и го призовава да представи факти за това, че Цацаров бил прикрил сигнал за престъпление на Сарафов.

Изненадващо, Борисов също не пожали дясната си ръка. "Цветан Цветанов трябваше да си извади поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, сега действа по същия начин и с прокуратурата. В европейския доклад главният прокурор е изваден като положителен пример", заяви той в парламента по повод твърденията на заместника си. Той добави, че кой какви услуги е искал - Пеевски или Цветанов - си е между тях двамата. "Затова категорично осъждам политиката и начина, по който се води", заяви той. Малко по-късно земеделският министър от правителството на Борисов Мирослав Найденов изтълкува думите му като послание към участниците в предстоящата конференция на ГЕРБ и намекна, че на нея може да има драматични събития.

Сблъсъкът Пеевски - Цветанов, който се разиграваше през май на живо в парламента, тези дни се пренесе в медиите. В понеделник бившият вътрешен министър каза пред Би Ти Ви, че Пеевски управлява съдебната система чрез влиянието си във Висшия съдебен съвет. Няколко часа по-късно депутатът от ДПС му отговори, заявявайки, че Цветанов е натискал Цацаров за назначения.

В интервю пред Нова телевизия във вторник Цветанов отрече да е настоявал Ася Петрова да бъде назначена за зам. главен прокурор, но й тегли истинска защитна пледоария заради 98-процентната успеваемост на обвинителните й актове. Той отрече и да се е съпротивлявал срещу назначението на Сарафов, но заяви, че шефът на ДАНС Владимир Писанчев е назначен с протекцията на Делян Пеевски.

Разговорите хвърлиха светлина върху прословутата среща в МВР на Цветанов, Цацаров и Пеевски в началото на 2013 г. Всички имат различни версии за нея. По думите на главния прокурор той е отишъл на среща с Цветанов в кабинета му и там заварил Пеевски. "Не съм толкова невъзпитан или некоректен, за да заведа на служебна среща лице, което не е било поканено или чието посещение не е било предварително известно на домакина", е версията на Цацаров още от миналата година. Цветанов продължава да твърди, че Цацаров е довел Пеевски със себе си, без последният да е бил канен. Версията на Пеевски се покрива с тази на Цацаров, че е бил в кабинета, когато главният прокурор дошъл.

Никой обаче не разкри за какво е била срещата. "Нещата, които сме говорили, са били общи, защото двамата влязоха заедно в моя кабинет. Разговорите, които водихме, бяха неформални", каза Цветанов. Той си спомни, че е имал няколко срещи с Пеевски в качеството си на министър, но обясни, че това било нормално.



ТО СЕ ЗНАЕ

Цветанов обяви, че не е негова работа това, че в данъчните декларации на Пеевски липсват медиите му. Пред "Пик" депутатът от ДПС казва в прав текст, че има медийна собственост. "То се знае от 2008-а някъде. Това се знае от цялата общественост. Просто не е моя работа", каза бившият вътрешен министър пред Нова телевизи".

Преди година Цацаров и Цветанов подписваха споразумения за сътрудничество. Днес отношенията са задочни и изключително нервни.

 Преди година Цацаров и Цветанов подписваха споразумения за сътрудничество. Днес отношенията са задочни и изключително нервни.


8
3363
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
11 Февруари 2014 20:44
Под сходната тема в "Горещи новини" бях учуден от съвпадението между коментарите на едно красно селянче и един батко. Появи се веднага дежурното врякащо - върл крепител на торбичките на Паднишеф с обвинение, че съм разводнявал темата.

Пък то какво се оказа - отварям Натисни тук и чета за "Армия анонимни хунвейбини на БСП мобилизирана за обществено зомбиране. За близо година 672 трола са произвели 10154 коментара в полза на БСП". После отивам на препратката Натисни тук и хоп - ето ви всички хунвейбински коментари на червеното селянче в сий форум, пронумеровани, прошнуровани под вещото ръководство на консултанта на Кутев и "Позитано 20" - "Лийдуей Медия Солюшънс".

Това, разбира се, врякащото ще го игнорира - крепителството на Паднишевите торбички освен морална и Ентелектуална, явно имало и материална полза.
Е, бива, сигурно оправданието е, че като си на 52 това е нелечимо.
11 Февруари 2014 21:26
Форумник,мен защо ме няма в тези търсачки?Чувствам се пренебрегнат.
Или пак само софиянци се уреждат,а прованса кучета го дъвкали и го изплюли.
11 Февруари 2014 21:33
За близо година 672 трола са произвели 10154 коментара в полза на БСП
Че не е много - по 15 коментара на трол за година. Полудневната норма на Ракитата в омърлушен ден.
11 Февруари 2014 21:35
За да не тролим,някой да ми подскаже каква беше темата.
11 Февруари 2014 21:35
Оля е готино маце. Навремето бях на една среща при Милен Велчев и бях възхитен от вънкашността и класата и'.
Значи тя ми плащала? Найс.
11 Февруари 2014 21:37
Значи тя ми плащала? Найс.
А на нас с пари. Деба!
11 Февруари 2014 21:38
някой да ми подскаже каква беше темата.
Пързалката, която Цвъц си построи
11 Февруари 2014 22:36
672 трола

Трола, не човека, ако схващаш разликата.

А по темата - Тиквата не се разграничава от Пеевски, Цацов не се разграничава от Пеевски. Защото са едно и също и тримата. А от Цвък се разграничават и двамата, защото този образ безподобен си е за разграничаване, и най-вече защото е бил, е и особено ще е извън играта, в която играят тези тримцата и още много други като тях. Остава му само сладко-горчивия спомен от това, че е бил пълновластен господар чрез една от най-отвратителните системи в България над част от политико-икономическите процеси. И понеже си е външен елемент за света на изпечените играчи като Цацов и Тиквата, той ще си кисне в сладко-горчив сос. Докато не го сервират на медийната трапеза на изгладнелия плебс.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД