:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Без капитана си тимът на Швеция спечели втора победа в хокейния турнир

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Голмайсторът Даниел Алфредсон (№11) се е притекъл на помощ край мантинелата на съотборника си Густав Никвист, който, притиснат от двама швейцарци, се е строполил на леда.
Само след един изигран мач в Сочи тимът на световния шампион по хокей на лед Швеция остана без капитана си Хенрик Зетеберг. Лявото крило на "Детройт Ред Уингс" в НХЛ получи дискова херния и бе отписан от тимовия лист. Освен това "трите корони" са на турнира и без центъра на "Ванкувър Кенъкс" Хенрик Седин (счупени ребра) и дясното крило на "Детройт Ред Уингс" Йохан Францен (сътресение на мозъка).

Въпреки това вчера шведите надвиха, макар и трудно, състава на Швейцария с 1:0 и вече имат два успеха в предварителна група С (в първия ден те надделяха и над Чехия с 4:2). Попадението в двубоя реализира Даниел Алфредсон в началото на третата третина.

С този гол Швеция оглави групата с 6 т., следвана от Чехия и Швейцария с по 3 т., а на дъното е съставът на Латвия, който отстъпи на чехите с 2:4 вчера и остана с 0 т. Въпреки това дори и латвийците имат шанс за продължаване на 1/4-финалите заради новата система на олимпийския турнир.

Според нея тимовете са разделени на три групи по 4. След изиграването на двубоите ще се направи едно общо класиране на 12-те отбора. В него първи критерий ще е класирането в групата, следван от брой спечелени точки, голова разлика, повече отбелязани попадения и накрая - мястото в световната ранглиста.

Веднъж подредени по тази система, първите четири състава ще получат право да играят директно на 1/4-финалите, докато другите 8 ще се срещнат по схемата 5-12, 6-11, 7-10, 8-9, за да определят останалите 1/4-финалисти. От тази фаза нататък ще се играе на пряко отстраняване в един мач до определяне на медалистите.
970
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД