:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 481
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Плюшченко: Бог сякаш каза "Женя, трябва да приключваш"

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Евгений Плюшченко се държи за кръста, след като е получил болки на загрявката, и се отправя към съдийската маса, за да се откаже от състезанието.
Двукратният олимпийски шампион и двукратен сребърен медалист Евгений Плюшченко сложи край на кариерата си във фигурното пързаляне. 31-годишният руснак се раздели с леда едно състезание по-рано от планираното, след като се принуди да откаже участие в индивидуалната надпревара при мъжете на зимните игри в Сочи.

По време на загрявката преди кратката програма миналата вечер Плюшченко изпълни рутинно троен аксел, но при приземяването усети болка в областта на кръста и мигновено напусна пързалката. Така руснакът се лиши от възможността да спечели 5-и медал от олимпиада и да стане най-успешният фигурист под петте преплетни кръга за всички времена.

"Опитах се да продължа до края. Но сякаш Бог каза: "Женя, трябва да приключваш". Може би мен могат да ме спрат само така", заяви Плюшченко, който миналата година се подложи на операция за подмяна на междупрешленен диск в гръбначния стълб. Той допълни, че вече подготвя свое професионално турне и смята занапред да участва в галавечери.
1201
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД