:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 321
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Биатлонистите ни се разбунтуваха

Всички в един глас обвиниха калпавите ски за слабото си представяне
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Дария Домрачова се отправя към изхода на стрелбището по последната обиколка в състезанието, донесло й втора олимпийска титла в Сочи.
Напрежение започна да излиза наяве в мъжкия ни отбор по биатлон и не е изключено да се стигне до открит бунт на някои състезатели. След индивидуалното състезание на 20 км онази вечер, когато българите стреляха добре, но отново завършиха след първите 35, прехвърчаха и първите искри.

"Спряха ме като цяло ските. Още на първите 50 метра ми беше ясно какво ще се случва днес - че едва ще завърша. И така се случи", заяви пред БНТ звездата на нашия тим Красимир Анев с мрачно изражение и отказа повече коментари. Анев направи само 2 грешки, но въпреки това беговото му време бе с минута и половина по-слабо от това на лидерите. Пред камерите на ТВ7 той даде и конкретен пример: "На всяко спускане не бях конкурентоспособен. Съответно това важи и за изкачването."

"Нещо ските не ни вървят на това време, имаме доста проблеми на топло. Така беше и в преследването, където условията бяха същите. Чувстваме се добре, но доста губим по трасето. Само в спринта бяха други условията и стояхме добре спрямо останалите. Но със ските имаме проблем като цяло", добави Владимир Илиев, останал 39-и.

Недоволен бе и Мирослав Кенанов (75-и, само с 1 грешка, но на 8.30 мин. след победителя Мартен Фуркад): "Аз, общо взето, от стрелбата съм доволен. Но нямаме качествени ски и това ни е много голямо затруднение."

Засега от щаба на отбора ни по биатлон запазват мълчание относно обвиненията на състезателите, но вече се чува, че най-вероятно пешкира ще опере старши треньорът Георги Фъртунов, който ще бъде уволнен след олимпиадата.

Вчера в индивидуалното състезание на 15 км при жените пък Десислава Стоянова се класира 72-ра (от 78), на 11.54 мин. след шампионката, след 6 грешки от общо 20-те изстрела. А шампионка за втори път в Сочи след преследването на 10 км стана Даря Домрачова (Блрс). Среброто взе Селина Гаспарин (Швейц) , а бронзът бе за Надежда Скардина (Блрс).
8
1553
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
14 Февруари 2014 21:18
На слаб космонавт, щеките са му виновни!
14 Февруари 2014 23:33
Още преди старта на олимпиадата стана ясно, че нашите са без претенции за добро класиране. Не разбирам защо се развихри тази истерия, свързана с техните резултати. Като се отприщи едно всенародно оплюване, край няма. Много повече се срамувам от начина по който олимпийците биват оплювани, отколкото от самото им представяне.
15 Февруари 2014 00:29
.
15 Февруари 2014 13:18
До следващата Олимпиада (лятна, зимна) всичко ще е забравено, нЕкои треньори ще бъдат изхвърлени, други доведени, нЕкакви пари пак ще са потънали незнайно (дали) къде. Ама няма проблеми, богата държава сме.
15 Февруари 2014 14:32
лайстна, тук всички бяхме пределно ясни - нямаше да има проблем, ако не се харчеха стотици хиляди левове за екскурзии. Виж, ако са от частни спонсори да завършват ако искат на 1001 място, но да потрошат милиони за нищо е лоша идея. Вместо това можеха да се направят с тях игрища по кварталите и децата да спортуват.
15 Февруари 2014 17:02
Братя Стругратски, не е редно България да не участва в олимпийски игри. Мислиш ли, че трябва да ги бойкотираме.

Няколко стотин хиляди или милион-два "потрошени" средства за подготовката на петнадесетина олимпийци да е проблемът на България!
16 Февруари 2014 09:17
Ами проблем са, понеже, както съм написал по-горе, с тия пари "Вместо това можеха да се направят с тях игрища по кварталите и децата да спортуват."
Колко човека тренират спускане с шейна? А колко деца играят по паркингите? Последното го гледам всеки ден пред блока си.
16 Февруари 2014 09:21
Красноречива съпоставка е, че една от водещите държави във фигурното пързаляне (не помня сега коя беше, но и няма толкова значение в случая) имаше три квоти за индивидуално участие за мъже, но оставила едната незапълнена, защото счела, че няма достатъчно подготвен трети.
Мисля, че коментарът е излишен.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД