:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 610
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Дописки на екс

Пак се хванахме да сравняваме версии по казус, напараграфил повечето неделни вестници. Не ни е за първи път, но все тъй свежо се удивляваме колко много вариации може да добие обикновена битова случка в лапите на българските медии.

Дете на 4 г. се напило у дома си в циганската махала на Симитли. Оттам нататък - упражнения по стил, Раймон Кьоно да вади тефтерчето и да записва:

"Национален рекорд за пияно дете" - регистрира "Телеграф"; "4-годишен в болница след запой с мама. Правел й компания за Трифон Зарезан". Според този вестник - в дома били майка и дете, и никой друг. "По предложение на майка си малчуганът праснал в чест на Трифон Зарезан 2 водни чаши с червено вино и малко след полунощ колабирал". Гръм и мълнии! Нечовешко, ужасно, на сапун! "Самотна майка напи 4-годишния си син", затвърждава ужасните ни впечатления "Монитор".

Неотърсили се от омерзение, отваряме "Стандарт". Там приехме нещата някак по-леко - и чашата вино е само една, и детенцето си има двама любещи родители, макар и малко разсеяни: "Навръх Трифон Зарезан малчуганът издебнал майка си и баща си и гаврътнал на екс чаша вино. По-късно Сашко започнал да ходи като замаян и родителите му веднага потърсили лекарска помощ". Не само че липсват данни за колапс, както е в предишните вестници, които цитирахме, но и "Лекарите установили, че няма интоксикация на организма... Нищо сериозно не е имало в състоянието му".

По случая се е задействал и "24 часа", който обнародва новината като водеща на 1-ва стр.: "След като и майка му не знае как изпило 2 чаши вино, 4-годишно изтрезня в болница след Трифон Зарезан". Макар че и в този вестник нещата са се разминали леко - "Състоянието на детето не било тревожно", повдига се въпросът за отговорността: "Яки глоби за родители на пияни деца искат спешни лекари".

И тоя заплетен случай на перфидно впиянчване на НародЪТ е грубо пренебрегнат от "Труд"! :(

Защо премълчавате, колеги????
1412
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД