:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 220
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Дванадесет години в робство" взе и наградата БАФТА

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Чиуетел Еджиофор позира с приза за най-добър актьор в компанията на приятелката си Сари Мърсър.
В неделя вечерта на тържествена церемония в лондонския кралски оперен театър "Ковънт гардън" бяха раздадени 67-те награди на британската академия за кино. За най-добър филм бе обявен "Дванадесет години в робство" на Стив Маккуин, който е и съсценарист заедно Джон Ридли. Наградата за режисура е на Алфонсо Куарон за "Гравитация". Приза за най-добра актриса в главна роля взе Кейт Бланшет за играта си в "Син жасмин" на Уди Алън. При мъжете пък триумфира Чиуетел Еджиофор от "Дванадесет години в робство".

БАФТА даде наградата за най-добра актриса в поддържаща роля на Дженифър Лоурънс ("Американска схема"), а за най-добра второстепенна - Бархад Абди от "Капитан Филипс".

Най-значимият чуждоезичен филм за 2013 г., според БАФТА, е италианският "Великата красота" на Паоло Сорентино.

За изгряваща звезда бе посочен Уил Пултър.

Награда за оригинален сценарий взе Дейвид О. Ръсел за "Американска схема", а за най-добър адаптиран текст получиха Стив Коган и Джеф Поуп за "Филомена". Призът за най-добър британски филм бе отреден на "Гравитация" на Алфонсо Куарон, а правото да се състезава в категорията той получи, тъй като по-голямата част от сцените са заснети в Англия.

Наградата за документален филм взе The Act of Killing на Джошуа Опенхаймер. Отличник при анимациите е "Замръзналото кралство" на "Дисни", режисиран от Крис Бък и Дженифър Лий. Британската филмова академия даде и традиционните за филмовата индустрия технически награди. Церемонията бе водена от британския актьор Стивън Фрай.
1539
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД