:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Бившият премиер на Латвия обяви

официално кандидатурата си за председател на Европейската комисия от Европейската народна партия, съобщиха агенциите. След среща в Брюксел с Жозеф Дол, лидер на ЕНП, Валдис Домбровскис заяви, че е необходимо усилията да се концентрират върху възстановяването на Европа след кризата и по-нататъшното икономическо развитие. "Макар че шансовете да бъда избран не са големи, нищо не сочи, че са намалели", оцени той своето място в надпреварата. Домбровскис е изправен пред конкуренцията на бившия премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер и френския еврокомисар Мишел Барние. В края на м.г. Домбровскис подаде оставка, поемайки политическата отговорност за срутването на покрива на търговски център в Рига, при което загинаха 54 души.



Съд в САЩ осъди монахиня,

която успя да проникне в строго охранявания периметър на ядрена централа в южния американски щат Тенеси, съобщи АП. Сестра Меган Райс получи 35 месеца затвор за това, че успя през 2012 г. да проникне през няколко реда заграждения в комплекса, смятан за един от най-строго охраняваните в САЩ. Тя беше придружавана от други двама пацифисти. Тримата прекараха близо два часа в пределите на обекта, преди да бъдат задържани от охраната. Другите двама активисти - Майкъл Уоли на 64 години и Грег Бьорти-Обед на 58 години, бяха осъдени на пет години и два месеца затвор, защото в миналото са извършвали други нарушения на закона и това за тях е рецидив.



Мощен взрив уби 5 души

близо до ирански културен център в южно предградие на ливанската столица Бейрут и рани 80 други, предаде ДПА. Експлозията вероятно е причинена от кола бомба и мотоциклет, натоварени с експлозиви, съобщават източници от силите за сигурност. В същия район са разположени посолството на Кувейт и иранското посолство. Отговорност за нападението поеха бригадите "Абдула Азам", свързани с "Ал Кайда".
903
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД