:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 258
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

39 студенти и журналисти от Велико Търново дискутираха ОСП

39 студенти от различни учебни заведения и млади журналисти от Велико Търново се включиха в обучението за Общата селскостопанска политика на ЕС и ролята й за развитие на земеделието и селските райони в България, което се проведе на 18 и 19 февруари 2014 г.

На двудневния информационен семинар агроексперти и водещи журналисти от в. „Сега” представиха ОСП – нейната история, ефектът от мерките върху селското стопанство в ЕС и в България, предстоящите реформи в следващия програмен период. Акцент беше поставен върху различните източници на информация за ОСП. Специално внимание бе отделено на храните – проблемите с тяхното качество, производство, достигането до пазара. Участниците живо се интересуваха от защитата на традиционните местни култури и специалитети, както и от въпроса как да се върнат младите хора в селските райони, при положение, че не е изградена добра инфраструктура и земеделският труд остава непривлекателен, наред с трудностите за младите фермери да получат субсидии от ЕС.

След оживена дискусия участниците бяха единодушни, че големият проблем не е липсата на информация за ОСП, а нейното разяснение на достъпен за младите хора и медиите език. Студентите и младите журналисти бяха насърчени да опитат да напишат материали за земеделието в България, които евентуално да бъдат публикувани на портала green-bulgaria.eu и на страниците на в. „Сега”. Порталът има амбицията да създаде единна база данни с тематични публикации в различни медии в отделните региони на страната. Партньорите по проекта „Сега”, „Ивент дизайн” и „Слоу фууд” обясниха идеята за създаване на „Зелена мрежа” от медии, които да си сътрудничат в предоставянето на задълбочена и изчерпателна информация за ОСП. Журналистите от „Сега” се ангажираха да оказват съдействие за осигуряване на информация по определен проблем на медии от страната.

----------------------------

Публикацията е част от проекта "Насърчаване на зелено и устойчиво бъдеще в България, чрез повишаване на информираността на обществото”, изпълняван от „Сега”, „Ивент дизайн” и „Слоу фууд”-България, с финансовата подкрепа на ГД „Земеделие и селски райони на ЕК.

Красимир Симонски

5
1580
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
19 Февруари 2014 21:40
Аз досега по селата съм виждал главно интернет през едни сателитни чинии, много в тайна го пазят тоя проект. Съмнявам се некак си хич да не съм уцелил някоя от тия 29 общини и 24 села.
19 Февруари 2014 22:49
Каква радостна новина! Сега освен цифрова телефизия чрез "сет топ бокс" , нещастните баби и дядовци ще си чатят, ще се регистрират в сайтове за запознанства "Трета възраст", а може и във форума на "Сега" да пописват.
То ... всичко ни е наред, интернет мрежата по селата щели да оправят. Вероятно следваща стъпка на "най-успешното правителство" ще бъде и за всеки над 75 години по селата - по избор "армаган" от държавата - Мерцедес или БМВ?
20 Февруари 2014 08:50
Прогрес, никой не може да го спре.
20 Февруари 2014 10:47
Като няма хляб/работа/.. пасти/интернет/ да ядат.
24 Февруари 2014 01:47
Краднат.
Вулгарно краднат.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД