:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 375
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нещо като „Бързи и яростни“

Снимка: bTV studios
Дори заглавието на филма не е преведено на български - той се разпространява по кината с името на играта Need for Speed.
Откак бъдещето на "Бързи и яростни" е неясно поради смъртта на титуляра Пол Уокър, малко по-добри перспективи се разкриват пред екранизацията по една от най-популярните видеоигри - Need for Speed. Със 150 милиона продадени копия (и кой знае колко пиратски) тя е достатъчно успешна, щото студиото DreamWorks да гледа към поне две продължения.

Филмът не го бива особено - макар че това кога е спирало масовия зрител? Той компенсира липсата на дълбочина у героите и калпавия сценарий с високоскоростен екшън и зрелищни каскади.

Дело е на опитния каскадьор ("Лоши момчета 2", "Мистър и мисис Смит"), но не особено опитен режисьор Скот Уо. Той отказал да снима с триизмерни камери - по-късно филмът е конвертиран в 3D при постпродукция. В актьорско отношение се разчита на симпатягата от "В обувките на Сатаната" Арън Пол и на Доминик Купър, който е в ролята на злодея.

Пол пък е младият Тоби Маршал - механик и начинаещ състезател в нелегални ралита, който тунингова автомобили. Животът му се променя, след като е натопен за престъпление, което не е извършил, от бившия състезател на НАСКАР Дино Брустър. Тоби излиза от затвора и е готов да гони възмездието през цяла Америка. "Когато правиш филм със заглавие Need for Speed, знаеш какво се очаква от теб. Затова целта ми беше всяка сцена с движеща се кола да прави впечатление", казва режисьорът и се хвали, че в автомобилните гонки и каскади почти не са използвани дубльори. Това са и най-адреналиновите и сполучливи моменти във филм.

Извън тях Need for Speed опитва да улови някакъв ретродух (на рейсинг филмите от 60-те и 70-те), но си остава една подстригана версия на "Бързи и яростни".

1656
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД