:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 185
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Броят на загиналите в Ню Йорк се увеличи

до най-малко шестима души, а няколко други са изчезнали, след като изтичане на газ причини срутването на две жилищни сгради в Харлем, предаде Би Би Си. При инцидента са пострадали още стотици хора, между които и агенти на ФБР, които пътували на акция и се оказали до сградите. След погасяването на пожара в сряда вечерта спасителите започнаха да претърсват отломките за жертви. Вече е възстановено спряното заради взрива железопътно движение от и до терминала "Гранд Сентрал".



Български студенти са принудени

да избират между храната и учебниците, след като Великобритания спря студентските заеми и грантове на 7500 следващи, предава АФП. Лондон мотивира замразяването със "значителното увеличение" на кандидатстванията за кредити от двете страни. Грантът от 500 лири на месец на Миглена Зашева (23 г.) е спрян през януари. Тя е във Великобритания от 2010 г., като е принудена да работи лошо платени работи, като бране на плодове и чистене, за да изкара месеца. Зашева оцелява благодарение на добрата воля на приятели, на които вече дължи 600 лири и е много тъжна, че не може да изпраща вече по 100 месечно вкъщи, за да помага на родителите си. Станимира Караиванска (19 г.) също е засегната. "Наистина съм ядосана, разчитам на тези пари, за да посещавам университета", разказа студентката по екомениджмънт в лондонския Кингстън унивърсити.



Париж пуска безплатен



градски транспорт заради повишени нива на замърсяването на въздуха заради антициклон, съобщиха френските медии. Според екозащитници нивата на азотен двуокис във въздуха са стигнали опасни за здравето на хората стойности.





Европейските фондове ще са още по-нужни

за успешно излизане от кризата през 2015 г., заяви българският евродепутат Ивайло Калфин в Европейския парламент. Евродепутатите гласуваха в Страсбург насоки за бюджетното планиране за догодина, въз основа на които Еврокомисията ще внесе през юни проектобюджета на ЕС за 2015 г. Калфин, който е говорител по бюджетните въпроси на парламентарната група на социалистите в ЕП, предупреди, че е възможно страните членки на ЕС да не успеят да се възползват от парите за младежка безработица, за подпомагане на малкия и средния бизнес и за наука.

743
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД