:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ясно е трасето на метрото до "Слатина"

Въпреки че третият лъч на метрото в София засега е във фаза очакване на финансиране от Европейския съюз, Столичната община вече има избран вариант за неговото отклонение. Вчера на експертния съвет по устройство на територията към направление "Архитектура и градоустройство" са били разгледани три варианта. Проучването им беше възложено миналата година на фирмата "Метропроект Прага", която преди това изготви и трасето на целия трети лъч.

Окончателният вариант предвижда отклонението на метрото да започне от ул. "Шипка" и да мине под ул. "Гео Милев". Оттам ще стигне до зала "Фестивална" и ще излезе на бул. "Асен Йорданов", който минава покрай зала "Арена Армеец". На съвета е взето решение да се проучи накъде е най-добре да продължи железницата - по бул. "Цветан Лазаров" или по ул. "Димитър Списаревски", каза пред "Сега" главният архитект на София Петър Диков. По думите му от този вариант всички са доволни.

Амбициите на общината са тази година да кандидатства за европейски средства в новия програмен период за третия метродиаметър в центъра. Той започва от театър "София", минава през Орлов мост и НДК и ще завърши до пазара в кв. "Красно село". Целият участък започва от бул. "Ботевградско шосе" и завършва в кв. "Овча Купел". За другите етапи обаче финансиране ще се търси по-нататък.
3929
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД