:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ притискат Русия с цените на петрола

Германците са против икономически санкции срещу Москва
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Младежи минават покрай голям плакат, който призовава хората да гласуват масово на референдума в неделя в стратегическото кримско пристанище Севастопол.
САЩ изненадващо отвориха стратегическия петролен резерв на страната за т.нар. пробни продажби, съобщи в. "Файненшъл таймс". Обемът, който излиза на пазара, е символичен - 5 милиона барела от две хранилища, които ще са на разположение от днес. От министерството на енергетиката заявиха, че тестовете са планирани от месеци и целта е да съвпаднат със седмиците, в които няколко рафинерии спират работа за редовна годишна профилактика. Според някои анализатори обаче това е ясен политически сигнал от президента Барак Обама към Русия, че ако поискат, САЩ и партньорите им могат да свалят цените на световния пазар и да лишат Москва от съществени приходи. След новината цените веднага паднаха, като тези на американския суров петрол се понижиха с повече от 2%. Анализатори смятат, че Обама изглежда по-склонен от предшествениците си да използва стратегическия резерв и вече го направи веднъж през 2011 г. при войната в Либия.

Самият Барак Обама в сряда за пореден път предупреди руския си колега Владимир Путин, че ако не се откаже от анексиране на Крим, ще трябва да плати за своите действия. "САЩ и други страни ще бъдат принудени да направят така, че Русия да трябва да плати за своите действия," каза Обама след среща с новия украински премиер Арсений Яценюк в Белия дом. Яценюк от своя страна заяви, че Украйна никога няма да се предаде, че тя е и ще бъде част от западния свят. Министерството на отбраната на САЩ ще осигури на украинската армия суха храна, а Държавният департамент обеща нова подкрепа, напомняйки че вече е одобрена помощта от 1 млрд. долара.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви вчера в Бундестага, че Русия рискува да понесе огромни политически и икономически вреди, ако откаже да промени курса си във връзка с Украйна". "Тази криза не трябва да се решава по военен път. Това не е опция за нас", подчерта тя. Преди това канцлерката каза в интервю, че Германия не е зависима от доставките на руски газ и не очаква проблеми със снабдяването. Повечето германски граждани обаче не подкрепят евентуалното въвеждане на икономически санкции на ЕС срещу Русия, показа проучване на института "Форса". Само 24% от германците са на мнение, че санкциите могат да допринесат за разрешаването на кризата в Украйна. В същото време 69 на сто смятат, че този натиск върху Москва няма да доведе до нищо. 64% от анкетираните пък се страхуват, че конфликтът между Русия и Украйна може да има последици върху самата Германия.

Русия трябва незабавно да изтегли всички свои военни сили от украинска територия, заявиха членовете на Европейския парламент в резолюция вчера. Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) обяви, че отлага процеса на присъединяването на Русия към 34-членната организация и ще удовлетвори молбата на новите власти в Украйна за разширяване на сътрудничеството. Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия не е отговорна за кризата в украинския регион Крим. Руското министерство на икономическото развитие предупреди, че в случай на въвеждане на санкции срещу Русия от страна на ЕС или САЩ руското правителство ще предприеме реципрочни мерки.

Акционерите на популярния руски сайт Лента.ру решиха вчера да уволнят генералния му директор Юлия Миндер, след като ден преди това оставка подаде главният редактор Галина Тимченко. Според руски медии причина за това е интервю с киевския лидер на украинската крайнодясна организация "Десния сектор" Андрий Тарасенко.

СИМВОЛ

Бившият международен пионерски лагер "Артек", който в момента е детски център, може в скоро време да стане собственост на новата Република Крим, заяви в интервю за РИА "Новости" шефът на Върховния съвет на полуострова Владимир Константинов. "Артек" е наш символ. Марка за много хора, които живяха в бившия Съветски съюз. Ние няма да го дадем на новите власти в Киев", каза той. Комплексът бе създаден през 1925 г. в Крим и в него се събираха най-изявените пионери от целия социалистически блок, включително и от България. В момента той се състои от 10 детски оздравителни лагера, огромен парк и 7-километрова плажна ивица. Може да приема около 3600 деца по време на една смяна и над 30 000 годишно. Независимо че е под защитата на ЮНЕСКО, през последните две десетилетия лагерът западна поради липса на пари.



69
6203
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
69
 Видими 
13 Март 2014 20:11
.....или какво печелят САЩ от конфликта и защо Вигенин отиде в Киев да раздухва конфликта между Европа и Русия и доколко ПЕС и ЕНП играят заедно както и какво ще ни струва Натисни тук
13 Март 2014 20:11
Май за янките Украйна е също скъпа...
Но си струва 2%...
----------------------
Сайтът на Генек
13 Март 2014 20:24
.
13 Март 2014 20:24
Както и трябваше да се предполага САЩ ще използуват механизма на ценообразуване на енергетичните ресурси за да ударят Путин. Нека да подчертаем дебело – става въпрос не за удар върху Русия, а върху Путиновите амбиции за нов СССР. КГБ-истът Путин си остава болшевик с непроменен манталитет, патологични Наполеоновски амбиции и отблъскващ нарцисизъм. Путинова Русия създава проблеми в региона и света. Подкрепата на Путин за Башар-красния шалвар в Сирия създаде кризата която причини смърта на над 140,000 сирийци, миграцията на над 2 млн от останалите живи, и демографски проблем в целия регион, включително и в България. Путиновата подкрепа за про-руския Президент на Украйна, не само показа агресивния подход на Руския бащица към про-европейските стремежи на бившите руски сателити (над 12 от тях вече се присъединиха към Европа, и към НАТО), но и в крайна сметка ще доведе до изолация и заклеймяване на Русия от цивилизования свят. Безпрецедентната реакция не само на САЩ, но и на редица Европейски лидери към нео-колониалната политика на Русия е вече факт. Путин е проблем за Европа и бедствие за редовите Руснаци. Ето защо, евентуални санкции на западните страни трябва да се разглеждат като санкции срещу Путинова Русия, а не срещу Русия изобщо. Те най-вероятно ще бъдат временни и ще продължат до тогава до като великата страна Русия се освободи от своите бацили – лидери с болшевишко мислене. Мястото на Русия е в Европа.
13 Март 2014 20:25
Путин играе за Украйна,САЩ за Европа.....ние не е ли време да помислим за себе си?
13 Март 2014 20:28
Бе нещо не усещам "редовите руснаци" /предполагам има сержанти, офицери, генерали/ да приемат Путин като бедствие. По-скоро считат за такова платени драскачи, непеошници и всякаква продажна сволочь...
----------------------------
Сайтът на Генек
13 Март 2014 20:52
Без руските суровини Европа ще бъде принудена да приема посоченото по-горе споразумение.Как се стигна до провокацията на Майдан,как се торпилира едно споразумение с "неочаквана" радикализация,как една независима страна бе хвърлена в хаос и каква бе ролята на медии и чужди политици вече гледаме.Какво е като се подпише горното споразумение(виж линка) не може да си представим.Но....Станишев и протежето му определено правят каквото е по силите им то да стане факт. И днес се чу че други политици нямаме та затуй ще избираме между старите нечии кучи синове.Не знам.Май летните протести бяха грешка-трябваше да са срещу цялата продажна пасмина. Разбира се,ако се опакова в целофана на партийната линия и високия наратив,посипано с антикомунизъм на вкус какви ли не неща могат да се преглътнат от някои.Да видим ще попита ли някой Станишев дали посещението в Киев на протежето му Вигенин не е решителна крачка към подписването на това споразумение със САЩ.Все пак е шеф на ПЕС-европейската партия която го е одобрила.....а някои се тръшкаха за дюните в Несебър....Споко-скоро цялата територия ще е с дюни ,а всички ще сме емигранти в собствената си страна Нищо май не се е променило от как някои делиха континента на салфетка
13 Март 2014 20:58
генек
13 Март 2014 20:28

Бе нещо не усещам "редовите руснаци"



Корупцията ерозира Русия, Умиращата страна, Суровинен придатък, Кавказки безизходици, Ех, пътища, Страната на крещящото неравенство, Пенсионния колапс, Многомилиардните афери- това са част от заключенията на доклада, който осветява една кошмарна Русия на Путин и Медведев. Русия на корупция, алкохолизъм и измиращи хора, оставени на произвола на съдбата.



Един от черните резултатите от управлението на Владимир Путин е, че Русия се потапи в една безнадеждна бездна на корупцията. Най-лошото от всичко е, че Русия всъщност институционализира корупцията във висшите етажи на властта. Старите приятели на Путин, които преди да дойде на власт бяха никой и нищо – Генадий Timchenko, Юрий Kovalchuk, братя Rothenberg – станаха милиардери. Не е изненада, че страната започва да копира модела поведение на своя лидер.
През 2009 г. Русия пада до 146-то място в листата на корумпираните страни, изготвена от Transparency International. Нашите съседи в класирането са Камерун, Еквадор, Кения, Сиера Леоне, Източен Тимор, Зимбабве. Дори Грузия е далеч пред нас в класирането - 61-то място.


Цитатите са от опозицията на Путин. Руска, не чуждоземска. Източниците са многобройни. Не е никакъв проблем да бъдат намерени. Освен разбира се, за тези, които не искат. Натисни тук


13 Март 2014 20:58
Колега, колега --- НВК --- - нещо си се объркал относно
Путин и желанието му за СССР.
Такова нещо никога повече няма да има.

Първо, защото Путин е руски ПАТРИОТ, каквито не са нито Обама,
нито Меркел, нито Фр.Оланд, нито британският премиер и т.н., и не е
болшевик и тем подобни глупости, архаизми разни...

Второ, Путин прави опити да се противопостави на
Г-3, Г-5, Г-7 и който там още се сетиш, чрез Евразийски съюз.

Трето, ядосвам се, че ти обяснявам тези очевидно очевадни факти,
но на Световният господар САЩ и техните неудовлетворени сексуално, както
изглежда олигарси, щото като нямат пиш..и започват си мерят F-16, разни Стелт и др.
играчки, та белким получат оргазъм и разтоварят психичното си напрежение!

Четвърто, ако не е патриотът Путин (както го нарече преди години самият Бжежински),
Русия отдавна да е смачкана откъм зверска експлоатация на природни ресурси..
Пето, в психологията има определение за мисловен процес, който включва действията -
анализ, синтез, сравнение, абстракция, конкретизация, обобщение.
Колега --- НВК ----- не е трудно да ги опознаеш.

Прочее, извинявай, интелектуалните способности на индивидите са РАЗЛИЧНИ,
по качество, така че изразявай си мнението както можеш....
13 Март 2014 21:11
.
13 Март 2014 21:21
Националната сигурност на една държава струва повече от няколко долара на барел. Така, че САЩ и ЕС просто прекалиха с натиска срещу Русия. И сега Русия просто няма друг вариант, ако иска да съществува като държава. Щото явно една от целите на тая украинска революция преврат е да се изхвърли Русия и от Крим заедно с флота. И на тяхно място да дойде НАТО.

САЩ отдавна действат, чрез проксита - гледат всичко да е далеко от тях. В момента Полша и Чехия действат.. Украйна вече дойде вповече на Русия.
13 Март 2014 21:23
1. Путиновите амбиции за нов СССР.
2. КГБ-истът Путин си остава болшевик с непроменен манталитет, патологични Наполеоновски амбиции и отблъскващ нарцисизъм.
3. Путинова Русия създава проблеми в региона и света.
4. Подкрепата на Путин за Башар-красния шалвар в Сирия създаде кризата която причини смърта на над 140,000 сирийци, миграцията на над 2 млн от останалите живи, и демографски проблем в целия регион, включително и в България.
5. Путиновата подкрепа… не само показа агресивния подход на Руския бащица към про-европейските стремежи на бившите руски сателити.., но и в крайна сметка ще доведе до изолация и заклеймяване на Русия от цивилизования свят.
6. Нео-колониалната политика на Русия е вече факт.
7. Путин е проблем за Европа и бедствие за редовите Руснаци.
8. Путинова Русия
9. Русия се освободи от своите бацили – лидери с болшевишко мислене.

Цяло чудо е, че при толкова злодеяния и виновности не Путин наруши подписаното на 21 февруари „четиристранно споразумение” за извеждане на Украйна от кризата, извършвайки на следващият 22 февруари държавен преврат организиран от „прогресивната световна общност”.

Друго чудо е, че отново на 22 февруари държавният секретар на САЩ Джон Кери по повод Киевския преврат заявява следното становище: „Съединените щати остават ангажирани с постигнатото споразумение от предишния ден за уреждане на кризата в Украйна”, като поема ангажимент: „САЩ да използват спешно лостовете за влияние, с които разполагат, за да въздействат на украинската опозиция.”

Третото чудо обаче е най-ГОЛямО и най-ПРАВнО – В Конституционното право (част от което е и КУ) съществуват само три правно легитимни начина за прекратяване на президентски правомощия – смърт, подаване на оставка и импийчмънт. При отсъствието на смърт и на подадена оставка, според чл. 111 и чл. 112 от действащата Конституция на Украйна, искане за сваляне на държавния глава от поста му се повдига по инициатива на повече от половината членове на Върховната Рада. Следва създаване на Следствена комисия, в която участват Генералния прокурор и специални следователи. Заключенията на комисията се обсъждат на пленарно заседание във Върховната Рада и с не по-малко от гласовете на 300 депутати (2/3 от 450) се приема решение за обвинение към президента.

Законосъобразността на решението за импийчмънт се преценява от Конституционния съд и ако той го потвърди, отново думата има парламентът.
Президентът може да бъде отстранен от длъжност само, ако внесеното искане за отстраняването му бъде подкрепено от най-малко 338 депутати – тоест от три четвърти членовете на Радата.

Дори да изключим факта, че процедурата по прекратяване на президентските правомощия на Янукович в нарушение на Конституцията не премина през Следстие и през Контитуционния съд, неговото „отстраняване” стана факт с гласовете на 328 народни представители – т.е. с 10 по-малко от конституционно легитимните 338 депутати, което прави приетия закон правно нищожен, дори само на това конституционно основание. http://bgnews.me/гласуваха-свалянето-на-янукович-и-нов/

И в трите чудеса на Киевският преврат от 22/2 „злодеят, нарцис, нео-колониалист…. и КГБ-ист Путин”, малко отсъства – давайки възможност на „световната прогресивна общност” да се самоуличи като шайка високопарни превратаджии и нискочели мародери – заповядващи ценностите на запАДНАТА Робокрация и изповядващи религията на Държавният тероризъм на САЩ.
13 Март 2014 21:47
фортинбрас

Доколкото знам при импичмент президент става вицепрезидента, до нови избори.
13 Март 2014 21:55
Малко вероятно е американците да свалят рязко цените на нефта. Загубите Русия ще преглътне някак, но се съмнявам за арабите и американските компании и банки. Кредиторите ще си поискат парите от нефтодобиващите компании. Да не стане Путин, да ги фалира и сички пишман инвеститори да пият по една студена вода. И, ако се правят ммръсни номера... опции много има и за руснаците.
13 Март 2014 21:58
Уважаеми Фортинбрас,
Най-напред, благодаря за прилежно напаравения от Вас конспект на казаното от мен.
Второ: прескачам липсата на коментар от Ваша страна на коспектираното, както и на цитираните мнения на Руската опозиция (да повторя Руската, не чуждожемска) за Путиновото „управление”, и преминавам директно към най-важното според Вас – „Третото чудо обаче е най-ГОЛямО и най-ПРАВнО”

От поместениет по-долу цитати се вижда че:
1. Общо 328 представители (над 2/3 от Радата) са гласували за отстраняването на Президента. След което са изпели химна на Украйна.
2. „Президента” е избягал от работното си място. Няма го. Не се е явил на работа.


Киев. Украинската Върховна Рада прие постановление за отстраняване от длъжност на президента Виктор Янукович, съобщава Обозреватель.
За това решение са гласували 328 народни представители (общият брой на местата в Радата е 450).
В същото постановление депутатите назначават президентски избори на 25 май 2014 година.
Парламентаристите са посрещнали решението с аплодисменти, след което са изпели химна на Украйна.


„Днес от летището в град Донецк се опита да излети чартърен полет, нямащ оформени гранични документи”, съобщи помощник-председателят на украинската Държавната гранична служба Сергей Астахов.

Според граничните власти на борда на самолета се е намирал отстраненият от Върховната Рада президент на Украйна Виктор Янукович.

13 Март 2014 22:10
RumenS
13 Мар 2014 21:55Мнения: 5,424
От: BulgariaСкрий: Име,IP
Малко вероятно е американците да свалят рязко цените на нефта. Загубите Русия ще преглътне някак, но се съмнявам за арабите и американските компании и банки. Кредиторите ще си поискат парите от нефтодобиващите компании. Да не стане Путин, да ги фалира и сички пишман инвеститори да пият по една студена вода. И, ако се правят ммръсни номера... опции много има и за руснаците.


То така ако се сваляше цената на нефта....Колко му е да се достави малко оръжие на нигерийските бунтовници? Един танкер да потопят и барела ще стане 300 долара.А не са само нигерийците, стига да искаш нищо по лесно от това да разпалиш конфликт на точното място. А има и друго събитие , но не сте информирани, Киринейка (част от Либия) се обяви за независима и почна да продава петрол директно, вече напълни един севернокорейски танкер, и триполските власти стреляха по танкера, а това си е много опасно за цените на петрола.
13 Март 2014 22:11
Фортин-намквоситам,тезата ти съдържа логика но не и истина.Истина би съдържала ако в нашите млади и изнасилени от болшевиките демокрации законите не бяха направени от самите тях с цел да не могат да бъдат сваляни по законен начин.Справка -България.Тия опорни точки вървят само при тъпоъгълните им създатели.Моля за малко по-интелигентни аргументации ,разбира се ако е във възможностите.
13 Март 2014 22:55
Уважаеми Селянин,
оправдаването на едно беззаконие отваря вратата на друго беззаконие. Спокойно можеха организира процедура на импийчмънт (да се понапънат малко), да сезират съда и да си осигурят конституционното мнозинство. Още повече, че и Янукович беше склонен на това. Но това изисква време, а превратаджиите явно бързаха, щото трябваше да се радикализира ситуацията с цел нанасяне на максимална вреда на Русия. Западът е криза - икономическа, финансова и, най-важното, идейна. Наличието на силен противник с големи ресурси, които просто си плачат да бъдат изядени от "демократизаторите", е опасно нещо, прецедент, който намалява силата и влиянието им и в крайна сметка ще ги запрати на боклука на историята.
Така че фортибрас е показал беззаконието на "революционерите" и в поста му има всичко - и указание към законността, и истина. А тя обикновено много боли, когато не можеш по нормален начин да получиш това, което много искаш, ама не ти се полага...
13 Март 2014 23:05
САЩ притискат Русия с цените на петрола


Колко време ще ги изкара резерва ФАЩ? Май ще има купони за бензин, а американците не са свикнали с такива работи. Ще се разбунтуват. как ще се отрази това на средния и малкия бизнес?
Ако паднат много цените, Русия много лесно може да се погрижи да ги вдигне няколко пъти от това, което са сега.
Как ще се отрази това в Европа не ми се мисли, а и в ФАЩ ще трябва да стягат коланите и ще си имат собствен Майдан.
13 Март 2014 23:10
Ситуацията с цените на петрола може да стане и много хлъзгава за ФАЩ и запада, ако Русия спре да го търгува в долари, а в злато или друг бартер и валути.
13 Март 2014 23:24
САЩ може да си притискат Русия колкото искат , но големия им проблем на раздуване на тази мантра е , че Русия не се управлява от предателчето- комсомолче Горбачов, а от стъпили на земята чекисти, патриоти , на които им е през патлака какво иска САЩ .
Днес , за разлика от времето на алчния Ставрополски комсомолец, най-големите въглеводородни партньори на Русия са Китай, Индия, Виетнам, Корея , Япония / затова си мълчи и казва ,че не подкрепя каквито и да са санкции срещу Русия / , Тихокеанския регион. Русия премества акцента на политиката си на Изток.
Саудитска арабия не може гък да каже , откакто Бандер беше изгонен като куче от Кремъл след опита му да рекетира подполковника за Олимпиадата и Сирия.
На 1.03.2014 подполковника прати хегемонията на САЩ в историята и направи светът многополюсен.
Остана им тях, и на Запада да джавкат, а еничариата - по инерция да се гърчи във форума .
И да си опичат акъла - за тях бие днес камбаната .

14 Март 2014 00:33
Колко голям е залогът в настоящата геополитическа битка, се вижда от невероятната , невиждана мобилизация на всички васални на Щатите правителства. Натискът и извиването на ръце, мащабните заплахи от всякакъв характер показват в каква степен светът е доминиран от Щатите . Украина закъсня с “ разкарването“ на Руския черноморски флот от КРИМ. Напрежението се усилва от 3 фактора, от бедственото икономическо състояние на Щатите, от обявеното от Обама съкращаване на армията до равнището на втората световна война и от съпротивата на Русия. Щатите не могат да се примирят с провала на военните си планове за Сирия, Иран и настаняване на военните си бази до самата граница на Русия. Целта е да се смачка Русия като геополитически опонент, да се удари по еврото и създаде едно напрежение с непредвидими икономически последствия. Интересите на Украина и международното право не влизат в сметката, такова не съществува от втората световна война. Дванадесет годишната война в Ирак и Афганистан не доведоха нито до любов към Щатите, нито до демокрация, а смърт и разрушения. Някой потърси ли досега сметка на Щатите, отговорът е НЕ, защото има само едно право и то е на силата, доказано в цялата човешка история. Трябва да спрем да се заблуждаваме за ангелските грижи за демокрация, всичко е само пари, милиони и милиарди.
Големи US компании очакват договори за добив на шистов газ в Украйна
Натисни тук
Украйна подписа ключова сделка с Shell за добив на шистов газ Натисни тук
Брюксел въобще не контролира добива на шистов газ в Европа, а още по- малко мераците за неговия добив. “Трябва ли Брюксел да контролира по-строго добива на шистов газ?“ Трябва, ама не може, защото ЯСТРЕБИТЕ ГО ПОКАЗВАТ .
14 Март 2014 00:52
"Колко време ще ги изкара резерва ФАЩ? Май ще има купони за бензин, а американците не са свикнали с такива работи. Ще се разбунтуват. как ще се отрази това на средния и малкия бизнес?"

Българското лъв изтепа рибетата тука
Никой не казва че ще се намалява потрeблението бе пич, предлагането се е увеличило. Как това ще доведе до "затягане на коланите" и САЩ-ски Майдан ако моеш ми го обясни смислено и обосновано, много ще ме впечатлиш. САЩ и сега НЕ ВНАСЯТ суров петрол от Русия, та не виждам как Путин може да причини каквато и да е икономическа болежка на САЩ.
Измествал си фокуса на икономическите и енергийните интереси на изток. Ми нека бе, прав му път
14 Март 2014 00:57
.
14 Март 2014 01:00
Спартак показва по-добра умствена активност от лъвчето, много по добра. В един от предишните ми постове го казах: Руснаците да си зимат Крим, на никой не му требва, само да не барат района на Олеска, че шефовете ми вече са на етап "operational agreement" да почваме да копаме там, и ако се изпорти работата мое да ми падне "Chevron Incentive Plan"-a (бонуса). Добре че Олеска е в западна украйна та Путинката може само да гледа и да плаче как Украйна му зима пазарите на газ.
14 Март 2014 01:07
Русия е поставена в ъгъла! Та това е Украйна, дето до оня ден почити никой в Америка не знаеше, че не е част от Русия.
Не е ли ясно, че се стремят към нова студена война? И то основно от Запада, под благосклонния поглед на Китай.
Най-голяма полза е точно за последния. Ще получи евтини суровини.
Не знаех до преди няколко дни, какво толкова ги спираше САЩ да дръпнат шалтера на санкциите и да докарат нов Иран. Но излезе доста информация, Русия (държавните компании) дължат над 650 млрд долара. В голяма част на американски банки, което ще рече на феда, щото той им дава пък на тях кредити. Ако ФЕД преглътне тази загуба, ще отиват на санкции.
А, ако и ЕС-то тръгне на санкции (макар, че няма за какво) то завесата ще е плътна. И тук много във форума правят некакви аналогии с Косово. Не!
По скоро референдума е подобен на този с Черна Гора и Сърбия. Ако те могат да се разделят, по мирно по здраво, що да карат Крим да е в състава на Украйна. То и сега е автономна република. Т.е. отделен субект.
14 Март 2014 01:14
Muktata 14 Март 2014 00:57

Русия: 54% (май) от приходите в бюджета идват от Газ и нефт. Пряко. А после и непреките приходи.
Япония е в санкциите. Индия няма как да дърпа газ. Нефт получават и сега от Иран, много евтино. Иран няма как да помогне на себе си, пък на Русия да не говорим.
Централно Азиатските пазари не съществуват. От Южна Америка - Бразилия е износител на петролни продукти, Венецуела също - а и е в много лошо полужение.
Комай други 'партньори' не останаха освен Китай. Ма тук е ясно какво ще стане като имаш само един свестен пазар. От последните изказвания на Китайските ръководители обаче, хич не лъха някаква продкрепа за Москва. Най-много до благосклонен неутралитет да го докарат.
Но в момента, САЩ е почити толкова голям производител на нефт (и можеби по-голям на газ) от Русия. Така че от падане на цените те биха загубили повече, т.е. петролните компании. А 'те' не си поплюват, че падне президента одма.
14 Март 2014 02:19

НПОнцата сте големи наивници, ей!
Без руски въглеводороди и ресурси Европа ще е леш. С нетърпение искам да им видя санкциите.
Абсолютна мизерия и безработица без руските пазари. То и сега в много ЕС държави безработицата е 40%. Ще има Европейски Майдан, бунтове и безредици.
Руснаците и иранците не са решили не са подпалили петро кладенците в Ирак и СА. В Либия и без това е неспокойно, колко му е малко потбутване от вън.
Това ще е края на Еврогейския Съюз. Всъщност със или без санкции Еврогейския Съюз е пред разпад.
Нека почнат да копат шисти, ще останат без питейна вода и селско стопанство. Пак ще опрат до Русия за вода и зърно.
14 Март 2014 03:03
Руските санкции срещу Полша, Литва, Эстония, Латвия, Великобритания и ФАЩ са готови

Във връзка с организирането на държавния преврат в Украйна и подръжката на нелегитимният режим в Киев от страна на правителствата на Полша, Литва, Эстония, Латвия, Великобритания и ФАЩ,
Русия е готова със следните икономически санкции:
1. Русия ще намали доставките на енергоресурси за Полша и Прибалтика (Полша и Прибалтика зависят напълно от руските нефт и газ);
рязко ще намали доставките на селско стопанска продукция от Полша, Литва, Эстония и Латвия, чиито продукция никой не купува в ЕС.
2. Русия временно спира доставките на платина, нефт, газ и въглища за Великобритания.
3. Русия временно спира доставките на Ракетни двигатели, Ядрено гориво, Титан, Манган и Алуминий за САЩ.
14 Март 2014 03:40
България и Украйна – прилики и разлики

Натисни тук
14 Март 2014 03:56
САЩ притискат Русия с цените на петрола
Засега не притискат.
Едно приятелско намигване е това.
Ако Обонго имаше чувство за хумор щеше да изтърси някоя фраза на Рейган Освободителя...
14 Март 2014 07:59
Като следим коментарите за кризата в Украйна в българските „средства за масово осведомяване” оставаме с впечатление, че на Запад , не само политиците ,а и всички анализатори и коментатори, с изключение на няколко „изкуфели” старци като Кисинджър и Бжежински, са единодушни, че „Русия трябва да бъде поставена на място й”, до каквито и загуби да доведе това. В края на краищата, държавите с мощни и жизнеспособни икономики ще се справят, Слабите, по законите на конкуренцията – ще загинат.
Но aко следите в мрежата публикациите не всички коментатори мислят така. И възраженията им са неоспорими:
Крим е част от Русия, когато тя беше част от една измислена държава, която беше управлявана от интернационална клика от професионални революционери – грузинци, руснаци, евреи, украинци литовци, поляци (Дзерджински) и всякакви други. По каприза на един от тях – Хрушчов - Крим беше присъединен към Украйна, като част от СССР. След разпадането му, и Горбачов и Елцин повярваха на уверенията на Запада, че НАТО не само няма да се разширява, но и ще се саморазпусне. Затова и нещата си останаха така. Да, ама не!
А Крим е руски в смисъла в който Калифорния е част от САЩ и никой американец не би се съгласил да се върне на Мексико. И най-малко гражданите на Калифорния.
14 Март 2014 08:18
Нека да подчертаем дебело – става въпрос не за удар върху Русия, а върху Путиновите амбиции за нов СССР. КГБ-истът Путин си остава болшевик с непроменен манталитет, патологични Наполеоновски амбиции и отблъскващ нарцисизъм
Това писането на глупости на някои им идва много отвътре. Никакъв Наполеонов комплекс и болшивизъм няма в Путин, но той иска да изгради митническия съюз, за да се отърве от западната икономическа експанзия и фалиралата щатска валута, като резервна валута. Щатите използват чуждия нефт и газ за да поддържат техния долар, което си е чиста експлоатация на чужди ресурси. Истината, че целият Запад живее на заеми, които някои трябва да ги покриват и това става чрез природните ресурси на други държави и труда на Китай и на източно-европейските държави. И тази политика на путин хвърля в ужас САЩ (те започнаха войната срещу Ирак, защоъто Садам каза, че ще продава нефта в евро). На времето САЩ свалиха законния президент на Иран Мосадех и беше убит, защото той национализира иранските нефтени находища. В същото време беше взривен самолетът на италианския бизнесмен Матеи, и последния загина,защото той купуваше този нефт от Иран. САЩ са много чувствителни на тази тема, защото ако продажбите на енергоносители не са с долари, тяната валута рухва с всичките последици за икономиката им.
14 Март 2014 08:20
"САЩ и други страни ще бъдат принудени да направят така, че Русия да трябва да плати за своите действия," каза Обама
"бащата на народите".

САЩ са много чувствителни на тази тема, защото ако продажбите на енергоносители не са с долари, тяната валута рухва с всичките последици за икономиката им.
Новото икономическо робство - печатане на долари колкото им душа иска. Ако им пречат, стават зли.
14 Март 2014 08:33
Цитатите са от опозицията на Путин. Руска, не чуждоземска. Източниците са многобройни. Не е никакъв проблем да бъдат намерени. Освен разбира се, за тези, които не искат.
Щом са от руската опозиция не са много за вярване. Разбира се и в Русия като у нас си е див капитализъм, ама опозицията ще докара още по-див - там са Немцов, гайдар (той нещо се загуби)-главните виновници за разрухата. Като нашите рИформатори, които са главните виновници за срутването на българската икономика.
14 Март 2014 08:44
Германците са против икономически санкции срещу Москва


Прави са хората и Меркел, ако се съгласи на санкции ще я изритат и кой знае, още какво може да се случи в Германия.
Немецкий депутат стыдит Меркель и называет ее фашистом
Натисни тук
14 Март 2014 09:01
Министерството на отбраната на САЩ ще осигури на украинската армия суха храна,

А Вигенин е обещал да снабдява украинските солдати с компоти от кюстендилски сини сливи, че то само на суха храна...
14 Март 2014 09:07
Още един трън в петата на баба Меца:

23.01.2014 "... Един от приоритетите на Иран ще бъде "конструктивният ангажимент" в света, заяви президентът Хасан Рохани на Световния икономически форуми в Давос.
Иранският президент съобщи, цитиран от Ройтерс, че до септември Иран ще е готов с привлекателен инвестиционен модел на петролни договори със западните страни.
Преди това в кулоарите на форума в Давос той коментира, че "не е невъзможно повторното отваряне на американското посолство в Техеран". Дипломатическата мисия е затворена от над 30 години, след като беше превзета от дейци на Ислямската революция в Иран..."

14 Март 2014 09:08
мъничък1 13 Март 2014 20:1
Благодаря за информацията,
14 Март 2014 09:14
Някакъв НПО-очник изби рибата , като твърди ,че Япония била в схемата на санкции срещу Русия.....
Абе, на вас освен инструкции от амбасадата , поне свеж външнополитически бюлетин не ви ли дават да видите черно на бяло, че Япония официално отхвърли призива за санкции?
Защото знае ,че Русия днес не е страната на Горбачов , а санкциите на Русия срещу САЩ и ЕС ще запалят фитила и на без това разклатеното им положение.
Самият чичко Сорос вчера предвид скорошен разпад на ЕС .
Тавагишчи българчета с нови биографии и НПО-очници, на 01.03.2014 подполковника сложи край на хегемонията на САЩ и заради това е цялата параноя. Свиквайте с това, учете руски.
Макар ,че повечето от вас са завършили МГМИО и веднага обърнаха палачинката преди 15-20 години , ставайки яростни русофоби.
Нищо, бързо пак ще обърнете резбата .
14 Март 2014 09:23
Още един трън в петата на пиндосляка :
РИА Новости , 14.03.2014 :" По молба на иранския президент Хасан Роухани, руският президент Путин е дал оценка на ситуацията в Украйна. Двете страни са набелязали мерки за изпълнение на икономическите и военни договорености."
Става въпрос за договора за доставка на руски газ и нефт за Китай, на руски стоки за Иран срещу разплащането в юани от Китай, а така също за нов блок на Бушер и доставка на руски хеликоптери и ПВО за Иран.
14 Март 2014 09:27
...руски стоки за Иран срещу разплащането в юани от Китай...

Ке умрем от смех...
14 Март 2014 09:34
Както и трябваше да се предполага САЩ ще използуват механизма на ценообразуване на енергетичните ресурси за да ударят Путин. Нека да подчертаем дебело – става въпрос не за удар върху Русия, а върху Путиновите амбиции за нов СССР.

HBK, това от опорните точки ли е, бе?!
14 Март 2014 09:41
"...Икономическите санкции срещу Иран вредят на икономиката точно толкова, колкото вредят и на Запада, заяви иранският президент Хасан Рохани. Изказването той направи по време на откриването на 9-ата среща на Организацията за Ислямско сътрудничество.
По думите на Рохани санкциите са своеобразна форма на насилие. Той ги нарече нечестни и посочи, че са против мира и зачитането на човешките права.
Искането на Техеран е, когато санкциите бъдат вдигнати, западните петролни компании да възстановят своите големи петролни находища и да развият нови газови полета.
За да бъдат привлечени чуждестранните фирми, Иран е готов да направи промени в законодателството, регулиращо инвестициите в петрола..."

14 Март 2014 09:41

щурчо
14 Март 2014 09:27
...руски стоки за Иран срещу разплащането в юани от Китай...

Ке умрем от смех...


И за ПВО-то за Иран ли ще си умреш от смех...?
14 Март 2014 09:43
От джепане и джелезо не разбирам.
14 Март 2014 09:46
Ке умреш от смях, щото на такива като теб НПО-очници и българчета с нови CV не ви отърва тристранния договор между Китай, Русия и Иран , който изтласква САЩ окончателно от региона .
По-лошо е да не умреш от глад , щото и грантовете ви ще спрат .
Както се е развихрил подполковника .....

14 Март 2014 09:52
Глей кво пич, за всеки нормален българин е добре цените на въглеводородите да вървят надолу...
Точно обратният интерес има Пътников и рубладжиите като тебе.
Сопри се малце и мисли за българските национални интереси, а не за тези на твоята Матушка.
14 Март 2014 09:54
Толкова могат САЩ за момента ... Вече не са първа цигулка. Свиквайте!
14 Март 2014 10:01
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД