:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 432,026,536
Активни 232
Страници 14,435
За един ден 1,302,066
Реконтра

Като в Украйна, обаче в блока

***
Точно бях тръгнал да връщам едни бутилки, когато ме озари светлата мисъл да приобщя малко общи части към апартамента си. Изтичах обратно в блока, асансьорът не работеше от две седмици, но бях толкова въодушевен, че въобще не се сетих и го чаках десетина минути, след което се набрах по стълбите, влязох у нас, заключих и конспиративно погледнах към жена си.

- Въобще не си го и помисляй - веднага ме скастри тя, без да знае за какво става въпрос, просто обичаше да реже моя ентусиазъм, защото явно смяташе, че именно на това се крепи един здрав брак.

- Пиле - въобще не й обърнах внимание, защото и аз смятах, че именно на това се крепи един здрав брак, - ще си вземем малко общи части от стълбището!

В момента, в който видя, че няма да искам нищо от нея, жена ми се оживи, даже стана малко по-хубава, подобно на онзи път, когато решихме да крадем от кабелната на съседите и въпреки че не успяхме, а само ни удари ток, любовта ни беше по-силна отвсякога.

- Хайде, верно! - остави списанието тя и се изправи, готова да води люти битки по пеньоар.

- Слушай сега какво ще направим - започнах да споделям плана си аз, - на площадката сме общо три семейства, нали така?

Тя само кимна. Обичах, когато не говореше.

- Правим едно общо събрание на площадката - казах тихо и някак съучастнически, - след което си организираме референдум...

- Ама не у нас - вдигна ръка жена ми, - няма да ми влизат и да ми цапат тука.

- Права си - съгласих се аз, - ще се съберем у Митрев, значи... той така и така не си чисти.

- Ще хапнем и по бонбон, винаги има пияни вишни у тях, стари, стари, ама на аванта - вметна жена ми и независимо че често не можех да я понасям, си казах, че в крайна сметка от време на време и тя има своите моменти... а и знаеше, че обичам пияни вишни, както и да са на аванта. - А на тоя референдум какво правим? - нямаше търпение да чуе края на пъкления ми план тя.

- На тоя референдум, филенце мое - продължих да обяснявам аз, - със съседите взимаме единодушното решение, че площадката ни се отцепва от общия блок, след което - хоп, щрак и я приобщаваме към апартаментите си.

- И ще можем да държим там всичките буркани от мамини... - замечтано каза жена ми, а ако имахме достатъчно време и подходяща музика, вероятно щеше да пусне и една сълза.

- Слагаме после едно обявление долу във входа и пишем, че на официален референдум, проведен на еди-коя си дата, бе решено, че шестият етаж вече не принадлежи на блока, а принадлежи на шестия етаж и се забранява да ни спират с асансьора тука...

- Точно така, да си ходят по техните етажи, това тук в крайна сметка ще е отцепено с референдум, с демокрация! - борбено и малко несвързано отбеляза жена ми, но през годините човек й свиква.

В този момент на вратата се позвъни, всъщност по-скоро се почука, защото звънецът не ни работеше от две седмици. Оставих жена ми да разсъждава нещо наум и отидох да отворя.

- Разбра ли какво става? - попита ме съседът Митрев. - Тия над нас, от седмия етаж, гледали новините, видели какво се случва там в Украйната, свикали си официален референдум на площадката и се отцепили от блока.

Първо се стъписах, че са ни изпреварили, но после възликувах и даже забарабаних по шкембето си тържествено: имаме прецедент! Щом в Косово и на седмия етаж може, що пък в Крим и на шестия етаж да не може?

 Митрев хищно посяга към собствените си пияни вишни.
1684
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД