:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Мимоходом край ушите

Лавровото разстройство на един необятен и драматично небогат гражданин

Георги Любенов, БНТ: Сега вашите амбиции, вашите помисли, вашата лаврова операция, наречена "чисти ръце", г-н Бареков! Докъде ще доведе всичко това?! Каква е...аз не знам с ръка на сърцето дали ще говорите или не и дали ще правите политически лозунги тук в студиото, но колко си вярвате? Докъде смятате, че ще доведе това? Какво ще стане, ако на 26 май сутринта нямате нито един евродепутат? Какво правите? Какво става с вас?

Николай Бареков, ББЦ: Г-н Любенов, това е невъзможен сценарий. Не съм дошъл тук да развивам политически лозунги, а съм дошъл да водя откровен разговор с колега журналист от миналото и когото много уважавам във ваше лице. Ако българският народ реши, че "България без цензура" не е алтернативата, че БСП, ДПС и ГЕРБ са прекалено красиви и умни, за да управляват държавата, ние на 25-ти вечерта Росен Петров, Ангел Славчев, Любен Дилов, Красимир Каракачанов, Румен Йончев, Светлин Танчев просто ще се приберем по къщите си и ще си продължим живота по стария начин. Аз съм професионалист. Влизам в политиката от желание да помогна на българския народ и на гражданите. Видях необятна бедност в България, видях майки, деца, които буквално могат да разстроят всеки един нормален гражданин, пенсионери. Снощи се връщам от Димитровград, над 1000 човека бяха на площада и да ви кажа честно, около час раздавах не просто автографи, а си говорех с хората за техните проблеми. Бедността е отчайваща в страната. Както преценят българските граждани - това им го казах, и в Първомай го казах, и на вас ви го казвам, гледайки ви в очите! Изборът на България, на българския народ е единственият важен избор, който би могъл да съществува. Това е критерият.

(...)

НБ: ...Чувам одеве г-н Мартин Захариев на вашия въпрос казва - 7 000 евро взима един евродепутат, това не е толкова много. Това звучи кощунствено. Питайте един български пенсионер от Първомай какво са 7 000 евро за него. Той тези пари не може да ги сънува. Истината е, че евродепутатите в парламента взимат по 20 000 евро на месец. Един евродепутат на България струва за 5 години 1 250 000 евро. Това са големи пари.

ГЛ: Сега нали знаете, че всичко, което казвате в момента, хората ще кажат - ами няма да гласувам, защо да пращам аз хората на Бареков, те да взимат 20 000 евро?

НБ: Първо - хората на Бареков ще даряват почти изцяло еврозаплатите си за социалния бюджет на Република България.

ГЛ: Това за първи път ли го казвате сега?

НБ: Казвал съм го няколко пъти, на колегите като че ли минава през ушите.

ГЛ: Вашите евродепутати ще си даряват заплатите?

НБ: Който и да стане евродепутат, ще има подписана декларация...

ГЛ: Ако имате евродепутат, разбира се.

НБ: Ние ще имаме няколко и ще даряваме цялата си... голяма част от парите, да речем 70-80%, на бюджета на Република България,на социалния бюджет, а не някъде, както някои казват - дарявам парите, пък не се знае къде ги дарява. Какво искам да кажа - много е важно дали ЕС ние го виждаме да бъде като една държава или искаме да продължава да бъде все така разделен. И аз веднага мога да дам няколко конкретни примери, плюсове и минуси. Ако искаме Европа да бъде една държава, тогава нека Европа да има една нова социална политика. Нека да има социален фонд, който да предвижда минимална заплата или минимален доход за всеки европейски гражданин. В Германия най-бедният взима 800 евро. Дайте поне една сума от 400 евро да бъде социалният минимум на гражданите на ЕС. Иначе какво граждани на Европа са хората от Видин, от Харманли да речем, от Монтана, които живеят с по 150 лева на месец, което прави 75 евро...

ГЛ: Онзи ден казахте, аз го прочетох, в новините казахте вие - не е важно как влизаш в политиката, богат или беден, важно е как излизаш.

НБ: Точно така, като искам да кажа, че някой влиза беден, някой близа богат, не можем да се сърдим на човек, че е останал беден на 40 години или че е станал богат. Но важното е да не забогатява драматично, докато е на власт.

(За широките възможности на НБ - вж "Наблюдател")

2
1394
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
23 Март 2014 19:42
Приказки само за пари, не и за работа
25 Март 2014 01:23
Лавровото разстройство на един необятен и драматично небогат гражданин


Ах, извинете, объркал съм темата. Тя била вътрешно политическа. Подведе ме заглавието.

Помислих, че разказват за сюргюн у някои президентоиди след среща с Лавров.

Ма верно, че тез НЕЩА кралици предпочитат.

Пък и без това словесния сюргюн го получават, веднага щом видят микрофон.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД