:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 377
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Крим изцяло е минал под военния контрол на Русия

Лондон предлага изключване на Москва от международните организации
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Украинският персонал на ВВС базата в Белбек пее украинския химн, преди да я напусне.
Крим е под военен контрол на Русия, след като елитни руски части и отрядите за самоотбрана завзеха ВВС база и командния кораб "Славутич".

Най-малко един човек бе ранен при щурма на ВВС базата в Белбек край Севастопол, съобщиха медиите. Мъжете направили пробив в оградата около базата с два тежки автомобила. Кримският премиер Сергей Аксьонов подчерта, че авиобазата е била освободена от "чуждестранните войски". Командирът на базата полк. Юлий Мамчур е бил арестуван, добави УНИАН. Базата беше последният по-голям военен обект под украински контрол в Крим. По-късно украинският екипаж напусна командния кораб "Славутич", над който бе издигнат руският флаг, предаде Би Би Си. От съобщение на Би Би Си става ясно, че руски части и сили за самоотбрана на Крим са завзели с щурм кораба, не се съобщава за ранени или загинали. През деня в събота под руски контрол мина и единствената украинска подводница на полуострова - "Запорожие". Така общо под руски контрол са минали 72 военни подразделения от украинската армия в Крим, включително 31 кораба, от които шест са бойни, обобщи Газета.Ру. По този повод кримският премиер Сергей Аксьонов заяви, че базите на полуострова са освободени "от чуждестранни войски".

Върховният главнокомандващ Обединените сили на НАТО в Европа американският ген. Филип Брийдлав заяви, че "много, много голяма и много, много боеспособна" руска армия се е разположила на западните граници на Русия и вероятно се подготвя да премине през Южна Украйна и да окупира Молдовския район на Приднестровието.

Британският външен министър Уилям Хейг призова правителството си и съюзниците да изключат Русия от някои международни организации. В статия във в. "Дейли Телеграф" той посочва, че след руското анексиране на Крим Великобритания и нейните съюзници трябва да изграждат с Москва "ново партньорство". Това ново партньорство според него "предполага изключването на Русия от някои международни организации, налагане на дългосрочни ограничения за военно сътрудничество и продажба на оръжие, ограничаване на влиянието (на Русия) и в останалата част на Европа".

Междувременно Visa и MasterCard разблокираха кредитните карти на руската СМП банка, съобщиха медиите. Заедно с банка "Россия", Собинбанк и Инвесткапиталбанк тя се оказа в списъка на финансовите институции, спрямо които САЩ наложиха санкции миналата седмица. "Радваме се, че двете най-големи международни платежни системи чуха нашите доводи и промениха решението си за блокиране, което не съответства на правните норми", заяви президентът на банката Дмитрий Калантирски.

ПОЗИЦИЯ

Народното събрание трудно ще изработи обща декларация за Украйна, констатира председателят на парламента Михаил Миков (БСП), според когото такъв документ не е необходим.

Намекът му идва няколко дни, след като ДПС и БСП се ангажираха да изработят обща позиция на всички парламентарни формации за случващото се в Украйна. "При тази ситуация е очевидно, че трудно може да се изработи една всеобща позиция за Украйна в Народното събрание. Не знам защо парламентът трябва да бъде тикан в невъзможното", коментира той пред БНР. Миков посочи, че вече има изразена умерена позиция на страната ни от външния министър Кристиан Вигенин и от правителството. Шефът на парламента изтъкна, че в страната ни имало много русофили. "В България има много хора, които са проруски настроени", каза Миков и се мотивира с това, че няма друга страна в Европа, където паметникът на Цар Освободител да стои пред парламента, а и така се казва централен булевард. От друга страна европейските партньори осъдиха Русия и наложиха политически санкции. При налагане обаче на икономически санкции България ще пострада, смята Миков.

"Лесно е да бъдеш храбрец, когато си член на НАТО. Но нека да погледнем други страни, които не дрънкат толкова доспехите, колкото нашият президент", коментира още той по повод оценката на държавния глава Росен Плевнелиев за анексирането на Крим.

23
2701
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
23
 Видими 
23 Март 2014 19:32
Преди малко видях карикатуриста Чавдар Николов да разказва, че на среща с колеги от Русия попитал може ли да се рисува Путин и отговора бил: "Може, но не трябва."
23 Март 2014 21:02
И какъв е този Чавдар Николов - единица мярка в обществото ни ? Хубаво, смешник бил - явно е смешник, защото разбираме колко е разбрал от това ,какво е Русия днес.
Около 1500 от общо 22 000 украински военнослужещи са напуснали поделенията с хуманно отношение към тях.Останалите са преназначени в руската армия в Крим .
Това са контрактници от Лвов и Ивано-Франковска област, чиито семейства и домове са в Западна Украйна и нормално е да се върнат там.
Със специална заповед на Кужугетович е разпоредено към украинските военни, пожелали да с върнат в Западна Украйна , да се отнасят уважително и с охранителен конвой до границата .
23 Март 2014 21:14
Хм, да-ама не... Нали по география и история винаги ни учеха че сме кръстопът - и сега пак таквоз, че и при това кръстопът между два разлома.
Мечката - хем опити за вътрешна консолидация и оправяне на мазалото в бърлогата, хем да си защити околността около бърлогата от разни -желатели. Засега се очертава, да играе "най-добрата защита е нападението" - варианти бол да се натресе върху бесни таралежи.
Бизона - след като си омаза добре подредената кочинка - щото се почувства всесилен и всевластен - сега се върти в кръг. Първом да накара бизончетата да заменят хляба с идеи и мантри. После да се намерят желатели да пърлят кочината на мечката.
Украйна я пробваха за таралеж срещу Мечката. Подозирам - нас ще ни пробват за тоалеттна харитязаек - как се изскача през прозореца на нужнико.
23 Март 2014 21:15
Под какъв контрол бил минал Крим? Абе вие не сте с всичкия си! Крим е част от Русия. Под какъв друг контрол да бъде? А към нрая на седмицата дали някой от вас ще се сети, че Крим е под административен контрол от Русия?
23 Март 2014 21:25
Украйна е бегала. Обърнете внимание на това:
Россия и Украина создают центр по разработке авиадвигателей
Как си представяте тази работа на фона на последните събития? Има само едно обяснение - Москва е решила скорошното присъединяване най-малкото на южна и източна Украйна. Не биха правили кооперация в най-чувствителната област с държава, която скоро ще бъде натовска. Правете си изводите и чакайте скорошна развръзка.
23 Март 2014 21:39
Дай, Боже , и за всеки бизнес да има такива последици от санкции ...
ИТАР ТАСС : " В предаването "Вести недели" акционерът в Банк Москва - Юрий Ковалчук заяви, че след като държавата обяви, че ще защити клиентите на банката от какъвто и да е опит за санкции, има рязък ръст на открити нови сметки "
Умом Россию не понять , аршином общим не измерить : у ней особенная стать . / Ф.Тютчев/
Обама не довърши ли перестройката в САЩ до край, нищо добро не ги очаква тези хора - замръзнали са във времето на кретена Горбатий.
А в Кремъл вече управляват чекисти- хиени.
23 Март 2014 21:43
Как си представяте тази работа на фона на последните събития?

Спирателен кран - трудно си я представяме тая работа - щото не е като оная.
Намери си сайта на КБ Южное и дивись - пиян запорожец и пиян московит правят ракети-носители и ядрени такива (гама-лъчението не знам с какво го цепят - у назе гама-такивата ги нема, да пробваме с тесла, винкел, пирони и тел).
То не е като овой нашенец, де взел очилата на жена си - и обсъждал Мусолини и всичкото гео-таквоз. Докато жена му без очилата - не моела да му закърпи продраните гащи. Зела женицата очилата и избегала при комшийката да шие гащите на мъжо си - он от яд пребил козата. И останали без мляко и сирене.
23 Март 2014 21:58
Ха наздраве и на теб!
23 Март 2014 22:04
Умом Россию не понять

И тя сама не се разбира. Стига да не пречи - както казала Джей Ло по друг повод - да се оправя, достатъчно голяма е.
Що се отнася до "лицарския дух" (по темата за изнасянето на украински военни от Крим) - овой таков е съществувал докъм средата на ПСВ по отношение на офицерите само.
Пускали са ги на честна дума извън кочинката (в рамките на комендатурата) за елементарните три неща - пеперудки, алкохол и карти. И на честна дума са се връщали обратно.
Кашиците винаги са си били храстче за мордобой.
Към средата на ПСВ обаче (Вердюн и Сома на запад, Брусиловската кампания на изток) - положението се натаквозило. Хранели си собствените войници с изрезки от картофи, и пак от такива варили спирт - да вървят в атака на щик, пеейки като прасе на път към кланицата "колко убаво е да те заколят за ..." (квот се сетиш по избор).
И в лагерите рицарщината опънала петалата - лазели офицери в локви заедно с довчерашния кашик, веке брат по паяжина върху задника - да търсят коричка.

За назе в ПСВ - държавата дава на "честния частник" поръчка за н-тона прясно месо за касапницата на Дойран. На фронта пристига 1/10 - мухлясало и прогнило.
От военното коменданство по списък тръгват н-брой снаряди и куршуми - на фронта пристига четвърт. Кашико рие окоп (1 рилска и 9 плевенска) - и посреща англо-френските черни морди на щик.

В тила е лесно - седиш и драскаш. Толкоз загинали - толкоз увеличение на натуралния данък. Трима загинали все здрави и прави мъже в голямо семейство - данъка си расти. Четвъртия се върнал инвалид - не става и за чеп, но иска коричка поне.
После ревете "майка ..." (квот се сетиш). Вземете си майката, и я пратете при таткото.
23 Март 2014 22:13
АН-online , 23.03.2014 : " На сайта на Белия дом е поместена петиция за присъединяване на Аляска към Русия . За два дена под нея са се подписали над 7500 граждани.За получаване на официален отговор от властите са необходими още 92.5 хил. подписа до 20.04.2014 . "'
23 Март 2014 22:23
За получаване на официален отговор от властите са необходими още 92.5 хил. подписа до 20.04.2014 .

Мързи ме да смятам - нерде докъм 2020 г. ще е готова подписката.
През туй време се отцепили Тексас и Калифорния.
Пристига значи "письмото" за Аляска - адресат неизвестен.
Отговора - още толкоз.

Бе туй ми мяза на едно въстание по времето на Мономах в северните земи. 4 години се мъкнало посланието, да види кой и за какво. Таман пристигнало - местния войвода сменен. Връщало се посланието още 4 години - Ярослав дигнал въстание против баща си.
Посланната дружина изпъшкала - "абе що не ви ... на сите" - и хванали кой накъде види.
23 Март 2014 22:30
А за петициите...
Все си представям битката на Марстън Мур с петиции:
- вие, сини якички, во слава на Англия - клекнете и целунете (каквото ви подадеме).
- вие, бели якички - извадете си трохите от якичките - щото идваме.
Роялистката петиция след битката е била - да не казвам какво.
23 Март 2014 23:11
Изгледайте това видео:
https://www.youtube.com/watch?v=5SElwQp6i1U#t=372
24 Март 2014 02:26
Дано Западът най-после да разбере, че Русия не е "също като нас, само че с някои кусури за оправяне". Не е като вас. Русия е анти-Западна. Русия не е демокрация. Путин е авторитарен олигарх, дори не е крадец като българите - той смята, че му се полага. Като на Хитлер и Сталин.
24 Март 2014 02:30
На Путин му трябваше война, защото предстои да смачка опозицията физически. Не забравяйте споменаването в речта му за "предателите" които ще трябва да млъкнат. Путин е новият Сталин и новият Хитлер. Дано по-скоро да си направи простотиите, за да му лъсне тотално задникът.
24 Март 2014 02:32
О ДАААА!! РОССИЯ велика!!

Ами, IH8PTN, кой каквото е срещал в Русия, това е. Като не ти е провървяло, поне да беше си мълчал, а това твоето си е излагация пълна!
24 Март 2014 07:32
Натисни тук
24 Март 2014 07:42
Феодосийский вальс, помнят вси моряки!

Руски военнослужещи са завзели военноморската база във Феодосия
Това е третата подобна атака за последните 48 часа. Руснаците са атакували базата от две посоки, използвайки автоматични оръжия и зашеметяващи гранати. Те са обкръжили украинците и са завързали ръцете на офицерите. Русия завзе повечето от украинските военни бази в Крим, затягайки своята хватка върху полуострова.

Евпаторийский вальс, помнят вси моряки!

Украйна изгуби Центъра за изпитания на космически апарати
Украйна изгуби оборудването на Националния център за управление и изпитания на космически апарати, разположен недалеч от Евпатория. Част от персонала на Центъра е преминала на страната на руснаците.

Новофедоровский вальс, помнят вси моряки!

Проруски демонстранти са нахлули в база на ВВС в Западeн Крим
Около 200 проруски демонстранти в събота атакуваха база на украинските ВВС в Западен Крим. Невъоръжената тълпа нахлула в базата в град Новофедоривка и започнала да чупи прозорци, докато украинските военнослужещи са се барикадирали в сградите и хвърлят от покривите им димки по нападателите.
24 Март 2014 07:46
Белбекский вальс, помнят вси моряки!

Russian special forces storm Ukrainian air force base in Crimea
Russian APCs entered the big Ukrainian air base of Belbek near Sevastopol in Crimea Saturday amid gunfire, after giving the Ukrainians a deadline to leave. At least one casualty reported. Their commander was taken away by the Russian force. They had effectively lost control of the base to the Russians except for the dormitories where the Ukrainian troops remained. Their commanders reported orders from Kiev to shoot Russian soldiers breaking into the base. Friday, Ukrainian soldiers were allowed to leave another base with their equipment. The peninsula is now under full control of Russian and allied forces.
24 Март 2014 08:37
IH8PTN
24 Март 2014 02:30

На Путин му трябваше война, защото предстои да смачка опозицията физически.
Ъ?! Да я мачка физически ли? Че за к`во му е? След като прекъсна финансирането ѝ, тя опозицията си отмря сама.
24 Март 2014 21:18
25 Март 2014 02:23
bm1914ls
Ти прочете ли статията към този линк дето си го пусснал. Доста жалко е въртигъз като Иво Инджев да му се дава поле за изява. Прочетох част от статията и ми стана едно жално и умилително. Последния референдум в България беше за АЕЦ и какво стана извъртяха въпроса да се развива ли ядрена енергетика, а не да се строи ли АЕЦ Белене и освен това трябвало едиколко си гласували да има, за да е легитимен референдума. ПОРНОРАФИЯ. Телевизиите, пълен смях кое им е свободно в Северна Америка. Това че не ги управлява Държавата, а Корпорациите??????
26 Април 2014 09:27
Ополченцы заявили о задержании восьми разведчиков стран НАТО

По словам "народного мэра" Вячеслава Пономарева, в Славянске под прикрытием миссии ОБСЕ действовала группа кадровых офицеров разведки.
Среди задержанных в Донецкой области были кадровые офицеры разведок Германии, Дании, Болгарии, Чехии и Польши. Об этом заявил "народный мэр" Славянска Вячеслав Пономарев. По его словам, эти люди действовали под прикрытием миссии ОБСЕ. Вместе с ними были задержаны украинские военные, в том числе полковник Генштаба Вооруженных сил Украины, чье имя Пономарев не называет.
– Миссия ОБСЕ не может проводиться кадровыми военными. У этих людей помимо военных знаков отличия были обнаружены карты с отметками всех блокпостов, что является доказательством их разведдеятельности под прикрытием миссии ОБСЕ, – говорит Пономарев. – Кроме того, при обыске у них были обнаружены экспансивные боеприпасы, использование которых запрещено во многих странах и которыми пользуются боевики "Правого сектора".
По словам "народного мэра", в ближайшее время будут установлены личности всех задержанных и будет проведена проверка правомерности действий заграничных гастролеров.
– Такие люди проникают в город для того, чтобы устроить диверсии. Хунта завралась до такой степени, что не знает, что еще придумать. Их комментарии безумны. Лучше бы они писали фантастические книжки, – подчеркнул Пономарев.
Ранее он же сообщил, что в городе народные ополченцы задержали 40 украинских диверсантов и, что поведение наблюдателей ОБСЕ вызывает вопросы.
В самой организации сообщили, что люди, находившиеся в захваченном в пятницу автобусе в Донецкой области, не имеют отношения к наблюдателям ОБСЕ.
"Все члены специальной наблюдательной миссии ОБСЕ и миссии наблюдателей на выборах находятся в безопасности, никто не пропал", – говорится в сообщении организации в "Твиттере".
Однако в том же микроблоге организации отмечается, что 25 апреля в Славянске была задержана "военная верификационная миссия", "прибывшая по приглашению властей Украины в соответствии с Венскими договоренностями 2011 года".
"В нее входят восемь человек: четыре гражданина Германии и по одному представителю из Чехии, Дании, Швеции и Польши".

http://lifenews.ru/news/132062
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД