:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 315
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ремонтът на "Цариградско шосе" ще блокира южните квартали на София

Снимка: Невена Тенева
От 1 април за 45 дни се затваря мостът на Четвърти километър в посока към Пловдив, съобщи зам.-кметът Любомир Христов.
В идните месеци движението по един от най-натоварените столични булеварди - "Цариградско шосе", ще се превърне в истинско изпитание за шофьорите. Причината е започващият на 1 април ремонт на участъка от надлеза над бул. "Г.М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов". Промените в движението обаче ще влязат в сила още на 27 март, четвъртък. Първоначално ще бъдат затваряни левите ленти на всяко платно. За времето на ремонта максимално допустимата скорост ще бъде намалена от 80 на 40 км в час.

"Началото на ремонта ще бъде на моста на 4-ти километър, който е в много тежко експлоатационно състояние. Знаете, че в края на миналата година се наложи да направим някои аварийни дейности по премахването на бетонови конзоли от моста, тъй като падаха и застрашаваха и живота, и здравето на хората, които се движеха отдолу", обясни вчера зам.-кметът по транспорта в Столичната община Любомир Христов. От 1 април се затваря южната част на моста - в посока към Пловдив, и движението ще се прехвърли от страната на зала "Армеец" и в двете посоки. Тази част от ремонта трябва да приключи за 45 календарни дни.

От 16 май започва ремонтът на надлеза при бул. "Александър Малинов". Движението се обръща и се затваря платното в посока към центъра. По време на ремонта кварталите "Дървеница" и "Младост" ще станат още по-непристъпни. В момента заради ремонти в района на Телевизионната кула се образуват огромни задръствания по бул. "Драган Цанков" до кръстовището с ул. "Г.М. Димитров", а в "Младост" движението по бул. "Александър Малинов" и сега е силно затруднено заради строежа на третия лъч на метрото. Ремонтът ще затрудни и движението към квартал "Дружба", както и влизането или излизането от града.

Освен платната в участъка на двата надлеза ремонтът ще обхване и два пешеходни подлеза - при Окръжна болница и "Царевец" на Орлов мост. От общината казват, че всички дейности трябва да приключат до средата на септември. Стойността на целия проект е 10 млн. лв., а изпълнител е "Градска магистрала".
2
2041
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
24 Март 2014 08:40
В Търговския регистър няма дружество с наименование "Градска магистрала"???!!!!
24 Март 2014 16:45
И околовръстното ще се задръсти и всичко останало
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД