:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 222
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП замрази идеята си за контрареферендум

Очаквано БСП се отказа от идеята си да прави контрареферендум. Намерението беше обявено дни, след като президентът Росен Плевнелиев обяви, че внася в Народното събрание искане за допитването за изборните правила. Дори лидерът на социалистите Сергей Станишев на конгреса на партията през февруари предложи да се обмисли въпрос за вида на данъчната политика и за преразглеждане на плоския данък. Повече от месец по-късно обаче в ръководството не успяха да постигнат съгласие както за темата на референдума, така и за това кога евентуално да се проведе.

Реално обаче законът за допитването до гражданите не позволява да се поставят въпроси за размера на данъците, таксите и трудовите и осигурителните плащания и вноски. Вместо да обяснят юридическата несъстоятелност на такъв въпрос, от левицата измислиха други причини. "Ами то не остана време", коментира член на ръководството на БСП. Негов колега опита да обясни, че всъщност не са се отказали от идеята, а просто са я замразили, но пък и не изключи варианта да няма допитване. Според него са оставили "нещата, както са", за да не плашат бизнеса, който иска предсказуемост, а с един подобен референдум сериозно можело да навредят на "успокоението в икономиката". Друг мотив за отказа са и предстоящите избори, в които трябвало да хвърлят всичките си сили.

Същата е ситуацията и със заканата на левите с давност повече от година - да направят сериозен ремонт на закона за референдумите - тя е "стопирана", потвърдиха от "Позитано" 20.
3
1042
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
24 Март 2014 09:00
Ако БСП се опита да въведе друг данъчен режим, ще бъде моментално пометена и то завинаги!
24 Март 2014 09:41
Исканият от псевдо президента Референдум съдържа противоконституционни въпроси и надали ще мине, поведението на Плевнелиев е неадекватно за пореден път и не постъпва като достоен държавник, крайно време е да подаде оставка.
25 Март 2014 04:20
Важното е да се осигури работното място на Копчевъд Станишев.
Народа да си сипва горещата супа и да духа.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД