:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Делян Пеевски се чуди защо го нападат безпричинно

СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Делян Пеевски прегръща екоминистърката Искра Михайлова, след като обяви, че й отстъпва мястото си в ЕП.
Делян Пеевски - скандалният неуспял шеф на ДАНС, който предизвика вълна от граждански протести през миналата година с назначението си, не разбира защо е бил подложен на "незаслужени" атаки. "Така и не разбрах в какво ме обвиняват, дори и сега по пътя към НДК по мен тичаха хора, които служат на други господари и ми задаваха въпроси, които и те не знаят защо питат", зачуди се депутатът на пресконференцията след приключването на вота късно през нощта в понеделник. С изключение на дежурните му интервюта пред ПИК, среднощната пресконференция бе първата публична изява на успелия 33-годишен мъж (по собствените му думи, б.а.) от близо година насам. Няколко пъти той повтори, че недоумява какво е направил, та се е надигнала такава вълна срещу него. Въпреки че сам зачекна темата за назначението си в ДАНС, подмина с мълчание въпроса кой го е предложил за поста. Според него и това питане, и отговорът му са изчерпани теми. Медийният магнат се възмути, че за една година не само не е "чул едно стойностно обвинение" срещу себе си, но и институциите са били залети с фалшиви сигнали за проверки срещу него и семейството му. "И когато всичко свърши, кой ще ми се извини?", запита патетично Пеевски.

Казаното от Пеевски е изключително странно на фона на проверката на прокуратурата по сигнал на "Протестна мрежа" за данъчни престъпления. Обвиненията към медийния магнат са, че има активи с неизвестен краен собственик в офшорни зони, съмнения за спрени разследвания, търговия с влияние, неспазване на процедурата за допуск до класифицирана информация и подозрения за пробив в националната сигурност. Освен това се иска и яснота за начина на финансиране на медиите на Пеевски и майка му Ирена Кръстева - бивш шеф на тотото. Преди дни главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че проверката се бави вече трети месец, тъй като се чакат отговори от различни институции, а БНБ например е трябвало да бъде питана три пъти, докато даде данните.

Ефектът от присъствието на Пеевски на пресконференцията в НДК бе, че сложи край на дилемата за присъствието си в Европарламента. Той обяви, че благородно отстъпва мястото си на петата в листата на ДПС - екоминистър Искра Михайлова. От думите му обаче не се разбра дали има намерение да се върне като редови депутат в националния парламент и да излезе от ролята си на рекордьор по отсъствия. "Ще работя за моите избиратели, както съм работил досега", бе лаконичен той.

Отказът му от ЕП едва ли може да се приеме като кавалерско отношение към дама, тъй като веднага след поставянето му на второ място в евролистата депутатът от групата на либералите, към чието семейство принадлежи и ДПС, Ги Верховстад настоя Пеевски да бъде изваден от надпреварата за ЕП. Въпреки това лидерът Лютви Местан настоя той да остане на избираемото второ място.



1
1600
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Май 2014 20:14
Ако сравним ИЗВЕСТНОТО за Пеевски, за Бареков, за Борисов... И ние ще се зачудим...
--------------------------------
Сайтът на Генек
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД