:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 333
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Анкара в спор с ЕС за преговорите

Ердоган ще се бори до последно за членството на Турция в Евросъюза
Снимка: Ройтерс
Председателят на Партията на справедливостта и развитието Реджеп Ердоган определи като "спорна" датата 2005 г. за начало на предприсъединителните преговори на Турция с ЕС, която Германия и Франция се споразумяха да подкрепят, съобщи турският информационен канал TR.NET, като се позова на интервю на Ердоган пред Си Ен Ен - Тюрк.

В четвъртък вечерта френският президент Жак Ширак потвърди, че съгласно постигнатото френско-германско споразумение ЕС може да предложи на Турция да започне преговори за членство през 2005 г. Той заяви, че Париж и Берлин препоръчват на ЕС през декември 2004 г., след доклад на Европейската комисия да бъде обсъден въпросът дали Турция отговаря на европейските критерии за демокрация и пазарна икономика. "При положителен отговор е възможно да пристъпим към преговори за членство на Турция в ЕС през юли 2005 г.", заяви френският президент.

Ердоган обеща партията му да се бори до последно за членството на Турция в ЕС. "Намирам въпроса в настоящия момент за спорен, през последните 19 месеца променихме 48 члена, в момента променяме нови 31", заяви той, визирайки реформите, насочени към хармонизиране на турското законодателство с това на ЕС. Той отбеляза, че въпросът за определянето на дата на Анкара трябва да бъде обсъден отново в разговорите през предстоящите дни с германския, френския или датския държавен глава.
323
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД