:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Накратко

Най-много 5 часа пред компютъра

Японски медици са анкетирали 25 000 сътрудници на различни ведомства и компании в страната с цел да определят зависимостта на психическото и физическото им състояние от това колко часа стоят пред компютъра. Оказало се, че максималното време, през което човек може да гледа монитора, е само 5 часа. Тези, които прекарвали повече време пред компютрите си, имали неизбежни проблеми със здравето си. Анкетата показала, че те имат болки в ставите, конюнктивит, преумора, отвращение от труда и т.н.



В Израел ще обогатяват хляба с В12



Израел е първата страна, която ще обогатява пшеничния хляб и другите хлебни изделия с витамин В12, предаде АП. Изследване на израелското Министерство на здравеопазването е показало, че само 60% от жителите на страната имат в кръвта си препоръчваните количества от жизненоважния витамин. Това е с една трета по-малко от съответните цифри за САЩ. Недостигът на витамин В12 причинява дегенеративни нервни заболявания, като болестта на Алцхаймер и деменцията, както и с анемия и други здравни проблеми. Смята се, че най-застрашени са вегетарианците, тъй като витамин В12 се съдържа в големи количества в месото, яйцата, рибата и пилешкото месо.



Лепило за козметичната хирургия



Хирурзите ще могат да използват лепило, което се активира чрез лазерно облъчване, при присаждането на кожа. Така ще се избягнат белезите и отоците, с които са свързани досегашните методи, съобщи сп. "Ню сайънтист". Учени от Харвардския медицински университет смятат, че са открили алтернатива, която ще елиминира белезите и инфекциите, които някои химически лепила могат да причинят. Те използват медицинско багрило, наречено бенгалско розово, което при облъчване със зелена светлина формира здрави връзки с околната тъкан. Екипът е направил опити с парчета кожа на прасе. Учените са установили, че връзката между двете парчета е два пъти по-здрава, отколкото при употреба на стандартните лепила и че този метод не уврежда околната тъкан.
734
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД