:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Столицата няма да пуска реклама в празничната украса

Столичната община има амбицията най-накрая да сложи ред при поставянето на украса в града. Това става ясно от доклад на главния архитект на София Петър Диков, който съдържа схема с местата за разположение, както и проекти за самия вид на украсата. В схемата има три обособени зони за поставяне на украса - зона, определена за коледните, новогодишните, великденските и други официални и национални празници. Другата зона е за украса по индивидуален проект, а третата зона е предназначена за украса за културни и регионални празници. Те обхващат целия център и са определени 35 места.

Председателят на работната група, която е изготвила схемата и визуализацията на самата украса - арх. Бойка Къдрева, обясни пред "Сега", че основната идея на проекта е да не се смесва украсата с рекламата, както е всяка година в столицата особено по коледните празници. За тази цел вече са изготвени проекти с вида на украсата. До 10 дни се очаква да стане ясно колко би струвало това. "Украсата, която сме предвидили в проектите, е универсална, изчистена и семпла - например има падащи висулки, осветени дървета. Така към нея ще може да се добави нещо различно през следващите години", обясни Къдрева. Предстои да се обяви обществена поръчка за доставка и монтаж на украсата за всички места, за които има изготвени проекти. По думите на Къдрева общината ще изготви индивидуалните проекти за зоната, обособена за тях, но в бъдеще не е изключено те да се предлагат и от фирми. Те обаче няма да имат право да си правят реклама директно чрез украсата. "Възможно е да им предлагаме друга рекламна площ", обясни Къдрева.

Регламентът за поставяне на украсата ще бъде разписан в допълнителен раздел в Наредбата за преместваемите обекти на общината и ще се запише бюджет, който да се отпуска всяка година.

СПОР

Фонтанът на бул. "Витоша" продължава да вълнува софиянци. Въпреки че в анкетата на Столичната община за съдбата на фонтана надделя мнението той да се премахне, то главният архитект на София Петър Диков все още не е сигурен какво ще се случи с него. "Вече получих трето възражение от граждани да не се премахва, а отделно от това има и подадени жалби, че не може да се премахва общинска собственост", обясни пред "Сега" Диков.
1002
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД