:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВАС протака делото за уволнението на градския обвинител

Николай Кокинов
Петчленен състав на Върховния административен съд вече месец бави решението си по казуса с дисциплинарното уволнение на градския прокурор Николай Кокинов. На 10 април петимата върховни съдии обявиха делото за изяснено, но решението още не е обявено. Препоръчителният срок за това е един месец.

Тричленен състав на ВАС вече отхвърли жалбата на дисциплинарно уволнения Кокинов. Магистратът беше санкциониран с освобождаване от системата заради скандалния му разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в дома на бившия премиер в Банкя. От изтеклия в медиите диалог от 15 април м.г. лъсна как Кокинов информира Борисов за предстоящия брифинг за незаконното подслушване, обсъжда висящото разследване срещу бившия земеделски министър Найденов и се предлага за шеф на Апелативната прокуратура.

Кокинов атакува решението на тричленката с аргумент, че наказанието му е наложено само на базата на изтеклите записи, които нямат доказателствена стойност. Освен това не били взети предвид показанията на повечето свидетели по дисциплинарното дело, а само тези на Мирослав Найденов.

Пред петчленния състав от Висшия съдебен съвет и от прокуратурата пледираха наказанието на Кокинов да остане. Обвинението настоява, че посещението на градския прокурор в дома на политик поставя под въпрос независимостта на магистратите и създава впечатление на пристрасност и предубеденост на цялата институция.
1009
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД