:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 212
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Плевнелиев се опитва да обедини партийните лидери

Росен Плевнелиев
Президентът Росен Плевнелиев се опитва да обедини лидерите на основните политически сили у нас. Той заяви, че вече е провел разговори с Бойко Борисов, Сергей Станишев и Лютви Местан, планира и други срещи. Целта обаче не са предсрочните избори, а да се постигне консенсус за реформи в здравеопазването, пенсионното осигурявяне, енергетиката, администрацията, еврофондовете, както и да се изчисти имиджът на България в Евросъюза. "Очаквам от всички политици да се отнесат по един отговорен начин. Стига вече със скандалите, противопоставянето, на нас ни трябват решения", заяви Плевнелиев.

Според държавния глава е рано да се говори за служебен кабинет, тъй като това не е самоцел, но може да бъде инструмент за успокояване на нацията и за задаване на приоритетите, около които да се постигне национално съгласие. Запитан дали е възможна бъдеща коалиция между ГЕРБ и БСП, подобна на съюза в Германия, президентът отговори: "Да, голямата коалиция в Германия се случи не само защото трябваше да се излезе от кризата, но и защото лидерите в Германия години наред си говорят, имат споделени ценности. А тук се даваме на прокурори и от високата трибуна на парламента казваме кой никога няма да бъде допуснат повече във властта". Плевнелиев констатира, че политическата криза е факт и предсрочни избори ще има през есента.

От изявленията на водещите партии се разбра, че парламентарният вот е близо, но има разминаване за датата. Всичките варианти обаче предвиждат вот до края на годината. Депутати от БСП не изключиха той да е още през септември. ГЕРБ също настояват да е скоро, но заедно с референдум за задължителното гласуване, ДПС обаче стои зад първоначалната идея правителството да остане до септември и вотът да е в края на ноември или в началото на декември. "В такъв случай ДПС би подкрепило смяна на министри, ако тя е инициирана от премиера Пламен Орешарски", заяви депутатът Йордан Цонев. Според него БСП е партията, която трябва да инициира разговори за насрочване на избори. Цонев бе категоричен, че движението няма да подкрепи вота срещу кабинета "Орешарски" по повод фискалната политика, внесен от ГЕРБ.

------ДЕЖАВЮ

Ако ГЕРБ получи подкрепа на предсрочните парламентарни избори, ще предложим за министър-председател Бойко Борисов. Това обяви заместникът му Цветан Цветанов вчера.

Eврокомисарят Кристалина Георгиева пък отрече, че ще става служебен премиер. "Тези слухове са се появявали и преди, не са верни. До края на октомври аз съм българският еврокомисар. Дойдох с драма и нямам намерение да оставя работата си недовършена", заяви тя пред Би Ти Ви.

2
1053
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
08 Юни 2014 20:11
Обявил, че обединява? И в колко часа по обяд изгря луната?
---------------------------
Сайтът на Генек
09 Юни 2014 09:34
Много лесно ще се обединят. Обединява ги това че винаги действат по модела"Мама знае най- добре". Лошото е че:
1.Останалото население не ги смята за мама.
2. Никой в България не вярва че"знаят най- добре"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД