:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хицфелд: Горд съм, че така се прощавам с футбола

Германският треньор обяви край на кариерата си след отпадането на Швейцария
СНИМКA: ЕПА/БГНЕС
Отмар Хицфелд надъхва швейцарските национали преди началото на продълженията срещу Аржентина. Това се оказа последната мотивационна реч на германския специалист на футболното игрище.
Отмар Хицфелд прекратява треньорската си кариера във футбола и преминава на журналистическия фронт. На 65-годишна възраст германецът обяви, че не само се оттегля от националния отбор на Швейцария, а изобщо от професията, която го превърна в един от най-успешните специалисти в света, и занапред ще работи като анализатор на немска кабелна телевизия.

Хицфелд стори това след поражението на "кръстоносците" с 0:1 след продължения срещу Аржентина в 1/8-финал от Мондиал '14 на ст. "Арена Коринтианс" в Сао Пауло. "Работата ми като треньор приключи тук. Горд съм, че се прощавам с футбола по този начин. Благодаря на националния отбор на Швейцария. Сега вече ще посещавам мачове само като журналист. Предстои ми спокоен живот. Надявам се", сподели ветеранът.

Швейцарците изиграха много дисциплиниран мач и само липсата на късмет ги лиши от поне равен резултат след 120 минути игра. Редовното време завърши 0:0, а "гаучосите" откриха в 118-ата мин. с попадение на Анхел ди Мария. В оставащите минути се игра предимно в наказателното поле на аржентинците, които се спасиха от изравняване и благодарение на дясната греда след удар с глава на Блерим Джемали.

"Играхме тактически много зряло. Дадохме всичко, което можехме. Голът в самия край на допълнителното време бе шок за всички. Но аз много се зарадвах на реакцията на моите футболисти - те не свалиха глави, а тръгнаха напред, даже и вратарят. Това е футболът, колкото и банално да звучи. Емоции - затова обичаме този спорт. Искам да поздравя цяла Швейцария. Уверен съм, че днес отборът спечели много почитатели в целия свят. Можем да си тръгнем с високо вдигнати глави", сподели Хицфелд.

Драматичната загуба от Аржентина и оттеглянето от футбола бяха само финалните щрихи в може би най-тежкия ден в треньорската кариера на германеца. По-рано миналия ден той научи съкрушителната вест за смъртта на своя по-голям брат Винфрид. 65-годишният специалист се разделя с играта с общо 9 шампионски титли на клубно ниво - 7 на Германия (2 с "Борусия" (Д) и 5 с "Байерн") и 2 на Швейцария (с "Грасхопърс"), и две купи от Шампионската лига - през 1997 г. с "Борусия" и през 2001 г. с "Байерн".
789
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД