:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Белгийците вече се настройват за Меси

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Белгиецът Кевин де Брюйн вдига победоносно ръце, след като съдийският сигнал за края на мача е спрял негова атака. Зад него се вижда как този сигнал е подействал с обратен знак на американския национал Джърмейн Джоунс. Именно Де Брюйн бе героят в състава на Белгия, след като вкара първия гол и асистира на Ромелу Лукаку за втория.
Играчите на Белгия празнуваха кратко класирането си за 1/4-финалите, като бързо започнаха да мислят за следващия си съперник - Аржентина. И по-точно за най-голямата опасност в състава на южноамериканците в лицето на Лионел Меси. "Той е най-добрият футболист в света. Ако успеем да го неутрализираме, ще имаме шанс да продължим още по-напред", коментира Еден Азар. Вратарят Тибо Куртоа, играч на "Атлетико" (М), който има чести сблъсъци с Меси в испанската Примера дивисион, предупреди: "Той винаги е непредсказуем. Работи много бързо с топката и стреля много рязко. Може да пробие и да отбележи от всякакви ситуации. Ако загубиш концентрация и за секунда, това може да бъде достатъчно за него да вкара."

Авторът на втория гол срещу САЩ - Ромелу Лукаку, обаче посъветва съотборниците си да не бъдат толкова напрегнати, тъй като спокойствието е ключ към отборния успех.

Лукаку беше похвален персонално от селекционера Марк Вилмотс, който отчете израстване у нападателя след проблемите и критиките в началото на шампионата. "Победата обаче не бе изкована от един играч, а от отбора. Играчите се бориха много здраво за класирането напред и хвърлиха много сили. Цяла Белгия може да се гордее с постигнатото от отбора. Имахме поне 15 положения за гол, така че продължаваме напред заслужено, макар в края да беше много страшно", коментира треньорът.

Първото достигане до 1/4-финал на световно първенство от 1986 г. бе приветствано горещо в Белгия. "Луд трилър", "Магическо", "Дяволско" (асоциация с прозвището на отбора "Червените дяволи") и "Героично" са част от заглавията във вестниците. Които вече настройват отбора и феновете за следваща голяма стъпка в събота.

803
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД