:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 239
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

1/8-финали

Аржентина - Швейцария 1:0 след продължения, 0:0 в редовното време (Ди Мария 118), Белгия - САЩ 2:1 след продължения, 0:0 в редовното време (Де Брюйн 93, Лукаку 105; Грийн 107)



Голмайстори

5 гола: Хамес Родригес (Кол);

4 гола: Неймар (Браз), Лионел Меси (Аржентина), Томас Мюлер (Гер);

3 гола: Ариен Робен и Робин ван Перси (Хол), Карим Бензема (Фр), Енер Валенсия (Екв), Джердан Шакири (Швейц);

2 гола: Тим Кейхил (Авл), Марио Манджукич и Иван Перишич (Хър), Джаксон Мартинес (Кол), Жервиньо и Уилфред Бони (Кот д'Ивоар), Луис Суарес (Ур), Андре Аю и Асамоа Гиан (Гана), Клинт Демпси (САЩ), Мемфис Депай (Хол), Ахмед Муса (Ниг), Ислам Слимани (Алж), Алексис Санчес (Чили), Браян Руис (К.Рика).

Автоголове - Марсело (Браз), Ноел Ваядарес (Хонд), Сеад Колашинац (БиХ), Джон Бойе (Гана)



Всичките

осем победители в групите на Мондиал 2014 продължиха напред след изиграването на 1/8-финалите. Това се случва за първи път от въвеждането на тази елиминационна фаза през 1986 г. Най-доброто постижение досега бе от световното първенство през 2010 г., когато за 1/4-финалите се класираха 7 от 8-те победители в груповата фаза. Освен това сега на турнира в Бразилия пет от осемте 1/8-финала завършиха с продължения или дузпи. Това е изравнено постижение от 1938 г., когато шампионатът започва с директни елиминации между 16 отбора.



Холандският

национал Найджъл де Йонг няма да може да играе повече на световното първенство в Бразилия. Халфът получи разтежение в слабините в началото на 1/8-финала с Мексико, но от тима се надяваха да е на линия при евентуално класиране на "лалетата" за 1/2-финалите. Прегледите показаха обаче, че Де Йонг ще се възстановява 3-4 седмици.



Операция

на дясната пета е претърпял италианският национал Андреа Барцали след завръщането на отбора от Мондиал 2014. Защитникът на "Ювентус" е очакван отново в игра след 3 месеца. Италия е в една група с България в квалификациите за Евро 2016, а първият мач между двата отбора е на 28 март 2015 г.

671
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД