:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Институции саботират разследване на общинския съвет във Варна



Опитите на варненския общински съвет да разследва причините за бедствието в "Аспарухово" удариха на камък. Миналата седмица органът формира работна група, която поиска от различни институции разнородна информация - за сечта на Джанавара, незаконното строителство, чистенето на деретата, мерките по превенция, заведените преписки, сигнали през годините и т.н. Нито една обаче не откликна в посочения 7-дневен срок. "Това е бягство от отговорност, отказ да се изпълни моралният ангажимент към гражданите", заяви шефът на работната група Костадин Костадинов. Сред адресатите на съветниците бяха районната прокуратура, полицията, РДНСК-Североизток, Държавното горско стопанство, ВиК-Варна, "Геозащита". Интересното е, че финансовата дирекция на общината и кметство "Аспарухово", директно подчинени на градоначалника Иван Портних, също отказаха да предоставят информация.

Институционалната пасивност бе компенсирана от Камарите на архитектите и на инженерите, които излязоха със становище. В него те сочат причините за бедствието: проливен дъжд, неоттечена вода вследствие на предишни валежи, затлачено дере и много твърди настилки, построени през годините. Според експертите пораженията щяха да са по-малко, ако не се беше позволило безразборно строителство, и ако бяха вземани превантивни мерки. Възможно е тези заключения да залегнат в доклада на комисията на Костадинов.

Община Варна нае частни охранители, които да пазят редом с полицията безпризорното имущество в "Аспарухово". В квартал "Владислав Варненчик" пък бе преустановено за няколко дни събарянето на ромски коптори.
2
1378
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
03 Юли 2014 01:13
Щом отказват да работят и изпълняват - трябва да следват дисциплинарни уволнения!

Или за такава мярка не са чували в държавните и общински институции?
03 Юли 2014 07:19
Цялата администрация е назначена с връзки, а шефовете са с най дебели връзки. Каква работа очаквате??? Особенно пък сега когато трябва да си пеизнаят че нищо не са работили. С такава администрация и най-съвестния политик нишо не може да направи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД