:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Правителството "внедри" Лазаров като главен секретар на МВР за 5 години

Правителството успя да бетонира Светлозар Лазаров като главен секретар на МВР за 5 години напред. Бившият служител на ДАНС и на отряда за борба с тероризма е главен секретар на ведомството и сега.

Неговото преназначаване стана вчера, след като кабинетът реши спешно да изпълни влезлия във вторник в сила изцяло нов закон за МВР. Според нормативния акт в МВР най-високата професионална позиция пак ще е главният секретар, но той ще е с мандат от 5 години. Това означава, че за този период Лазаров може да бъде сменен само по негово желание. Възможно е това да стане и при законови промени, но те могат да минат бавно и трудно и няма да се разминат без големи скандали.

Само ден по-рано ГЕРБ даде специален брифинг в опит да спре кадруването. От ръководството му дори заявиха, че ще внесат промени в закона за МВР действието му да бъде отложено за 2015 г.

Правителството обаче веднага преназначи Лазаров. "Ако той не бъде назначен, цялата верига по назначаване в МВР трябва да бъде блокирана. Затова и главният секретар е абсолютно необходим. Главният секретар е професионална фигура, а не политическо назначение и не трябва да се влияе от процесите в страната", заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. В същото време обаче едва вчера бе пуснат за обществено обсъждане проектът за правилник за прилагането на закона за МВР.

До преназначаването се стигна, след като управляващите приеха новия закон за МВР, който бе обнародван в петък в Държавен вестник и вече е в сила. С нормативния акт бе отнето правото на държавния глава да назначава с указ професионалния ръководител на министерството. Президентът Росен Плевнелиев наложи вето над тези текстове, но управляващите ги прегласуваха.



ГРЕШКА

МВР се поправи, че е допусната техническа грешка в проекта за правилник на министерството и че щатните бройки в него не са 52 900, а 49 000. В същото време Йовчев даде трето число за щата - сега бил около 48 800, а щял да стане 48 500.
4
1628
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
02 Юли 2014 21:03
Зае мястото на Боко?
-------------------------
Сайтът на Генек
02 Юли 2014 22:23
На виновен за всичко? А дано...
02 Юли 2014 23:07
Хората от кариерата ще му намажат ските...
03 Юли 2014 06:52
Не им трябва. Този нали го разследваха за Лясковец? Да е чул някой докъде е стигнало разследването? Пък и така за всяка провалена операция на МВР ще има готов виновник. И то виновник, за когото никой няма да си мръдне пръста да защити, а населението още от преди шест месеца си е дало оценката за него. Наистина, Лазеров трябва да е много по-тъп от колкото изглежда, за да стои там. А това е невъзможно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД