:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 497
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Оскар"-ово изпълнение на Джаред Лето в София

СНИМКИ: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Джаред Лето често отстъпваше водещата си роля на публиката, която поемаше охотно възможността да пее, особено женската част.
"30 секъндс ту Марс" и техният лидер Джаред Лето са страхотни на концерт. Публиката на "София Рокс" видя и оцени това. Нищо, че триото бе всъщност дуо, тъй като братът на актьора музикант - Шанън Лето, има забрана да напуска Щатите, след като бе хванат да шофира в нетрезво състояние. Така той пропуска цялото европейско турне на групата.

На сцената на стадион "Академик" излязоха Джаред и роденият в Сараево китарист Томо Миличевич. Барабаните присъстваха символично на сцената, като знак, че и Шанън е духом с останалите. Понякога Томо прибягваше до ударните, понякога звучеше дръм машина, но за публиката това нямаше никакво значение. Защото пред тях бе Джаред. Каквито и скептици да се изкажат (те са неизбежни), това е една от най-големите звезди, идвали през последните години в България. Още е пресен споменът от тазгодишната церемония за раздаване на Наградите на Академията в САЩ, където Лето получи "Оскар" за най-добра поддържаща роля в "Клуба на купувачите от Далас".

Излизайки пред българските си фенове, той прикова цялото внимание не заради короната на главата. Слаб и сериозно брадясал, Джаред се движеше навсякъде по сцената, между песните не спираше да контактува с публиката. И го правеше, сякаш говори с всеки персонално. В един момент качи момче и момиче до себе си, а на финалната Up in the Air до него се наредиха още 40-ина фенове. Припомни си с точност и проваления предишен концерт, който трябваше да бъде в отменената втора вечер на "Елевейшън" край Разлог през 2011 г. А като подарък направи силен акустичен сет, в който изпя Hurricane, The Kill (Bury Me) и Closer to the Edge, вмъкна и A Beautiful Lie.

Мелодичният рок на "30 секъндс ту Марс" звучеше епично, концертът бе внушителен, макар да не бе пред толкова много публика, пред колкото обичайно свири групата. Дори предната вечер в Букурещ е имало значително повече хора. Феновете в София си следят, слушат и знаят "30 секъндс ту Марс" по собствени канали (най-често интернет), защото по нашите радиостанции песните им се завъртяха едва няколко седмици преди организирания от "Болкан Ентъртеймънт" фест "София рокс". Но присъстващите знаеха всяка песен и го показаха. А Джаред Лето като признателност се разхождаше по сцената с българското знаме. Като добавка - огромни балони, конфети... Зрелище! Леко разочарование беше продължителността - 80 минути, но липсата на Шанън Лето си каза думата.

А сякаш най-плътна бе тълпата при предишното изпълнение - на "Дъ Офспринг". Пънкветераните стъпваха за първи път в България и възнаградиха чакането с взривен едночасов сет. Очакванията бяха, че ще изпълнят целия си албум Smash (1994 г.), който ги изстреля към голямата сцена. Те наистина изсвириха всичко, но и додадоха още, като сетът стана тип The Best Of. За невероятен кеф на феновете, които скачаха, драха гърла на Come Out and Play, Gotta Get Away, Bad Habit, All I Want, Pretty Fly (for a White Guy)... Ако се бе случило преди 15-ина години, сигурно щеше да е концерт, който да помниш цял живот.

Преди тях американците "Скилет" зарадваха своята немалка аудитория (доста припокриваща се с тази на "30 секъндс ту Марс"), харесаха се и шведите от "Мандо Диао" и техният танцувален индипоп. Тези две групи успяха, без да са толкова известни, да вдигнат тонуса на публиката, каквато е и "задачата" на по-ранните банди на фестовете. Незаслужено малко хора пък имаше в началото за "Алцест", които излязоха веднага след "Осси". И изобщо като цяло посещаемостта бе по-ниска, отколкото се очакваше за "най-голямото лятно роксъбитие". Концертният живот у нас е достатъчно обран, за да се пропускат и малкото ценни концерти. Защото след "София рокс" до края на годината зейва една огромна празнина по отношение на значимите събития.
 Пънк ветераните от "Дъ Офспринг" бяха уморени след дългото европейско турне, което свърши именно в София. Въпреки това те изглеждаха много позитивни и осигуриха щур купон плюс носталгични спомени за публиката. След края китаристът Нуудълс (вдясно) съжали, че групата не е идвала по-рано в България, обеща и повторен концерт.
1897
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД