:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

IN MEMORIAM

На 74-годишна възраст почина дългогодишният журналист и кореспондент на БНР в Москва Чавдар Киселинчев. Авторитетният външнополитически коментатор бе автор и на в. "Сега". Анализираше в дълбочина и с вещината на добър познавач сложните процеси в отношенията между Русия, САЩ и Китай, които задаваха посоката и на българската външна политика. "Безспорен ерудит още във времето, когато нямаше интернет, Чавдар Киселинчев проявяваше интерес и към теми, чието значение тепърва откривахме в първите години на прехода". С тези думи го изпратиха в последния му път колегите му от програма "Хоризонт".

Поклон пред светлата му памет!

Поклонението ще бъде на 9 юли от 11.00 часа на Централните софийски гробища.

------



На 79-годишна възраст почина журналистът Горан Готев. Почетният главен редактор на в. "Земя", който е баща на работилия няколко години във в. "Сега" журналист Георги Готев, бе един от най-добрите медийни специалисти по международна политика. Той бе доайен сред българските кореспонденти в чужбина, работил е шест мандата зад граница - четири като пратеник на БТА в Кайро, Алжир, Букурещ и Белград, и два като пратеник на в. "Дума" в Белград и Москва. Автор е на книга за Египет, Либия и Алжир, а заедно със съпругата си Катя Готева - за Румъния. Неотдавна излезе автобиографичната му книга "Живях при диктаторите на ХХ век", която е равносметка на най-интересните му срещи и преживявания. Носител е на много журналистически награди, включително и на "Черноризец Храбър" през 2011 г. за цялостно творчество.

Редакцията изказва съболезнования на семейството и близките на Горан Готев.





1560
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД