:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Развален телефон между АПИ и строител бави заплатите на работници

Заплатите на стотици работници в строителната фирма "Автомагистрали - Черно море" се оказаха залог в игра на развален телефон между пътната агенция и ръководството на дружеството. Вчера за час около 350 от служителите на строителя на част от магистрала "Хемус" протестираха пред областната управа в Шумен заради неизплатените им пари за два месеца. За април и май те имат да вземат малко над 1 млн. лв., съобщи Господин Янков, който е синдикален лидер от КНСБ във фирмата.

Ситуацията е повече от куриозна - фирмата твърди, че пътната агенция й е забавила плащанията, а АПИ - че не е получавала никакви сертификати, за да се разплати. "Сертификатите са за около 5 млн. лв. и физически са в АПИ, но не са входирани. Единият е в агенцията от 24 май, а другият сме им го дали и сме им казали каквато дата искат да си сложат", коментира Янков пред "Сега". Изключително странно е как фирмата е внесла искания за милиони, без да поиска входящ номер. От пътната агенция обясниха пред "Сега", че при тях няма "никакви документи".

Според ръководството на "Автомагистрали - Черно море" АПИ им дължи 12.7 млн. лв., а само за част от тях нямало сертификати. От АПИ са категорични, че при тях не са постъпвали сертификати от началото на 2014 г. за извършена работа, на базата на които да платят. Вчера дори агенцията покани фирмата да внесе документите. От два месеца пък АПИ чака финансовото министерство да одобри целеви средства от бюджета, за да се разплаща с тях. От агенцията не уточниха размера на исканите суми. Областният управител на Шумен Венцислав Венков обеща да присъства на заседанието на кабинета утре, за да проучи какво се случва. "Въртим се в омагьосан кръг. Чакаме всяка сряда, когато са заседанията на МС, да бъде прието постановление, с което да ни изплатят дължимите суми, но това не се случва вече половин година", каза пред протестиращите Янков.

Отсечката от шуменското село Белокопитово до Капсичан е 5 км и струва почти 66 млн. лв. АПИ вече е платила за нея над 12 млн. лв. Строителството трябва да завърши през пролетта догодина и въпреки неразбориите върви по график.

1005
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД