:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 256
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Топалов сменя руснак в шахматен турнир за $315 000

Веселин Топалов е сред шестимата гросмайстори, които ще участват във второто издание на супертурнира за купа "Синкфилд" в Сейнт Луис (САЩ). Българинът смени в последния момент руснака Сергей Карякин, който не прие поканата на организаторите.

Освен българския №8 в световната ранглиста, в надпреварата от 27 август до 7 септември ще участват още петима представители на Топ 9 начело с лидера Магнус Карлсен (Нор). Останалите са №2 Левон Аронян (Арм), №3 Фабиано Каруана (Ит), №5 Хикару Накамура (САЩ) и №9 Максим Вашие-Лаграв (Фр).

Шестимата ще се срещнат всеки срещу всеки по два пъти в 10 кръга и ще си разпределят награден фонд от $315 000. Шампионът ще получи $100 000, а последният в класирането - $20 000.

И шестимата гросмайстори днес ще присъстват на церемонията по откриване на шахматната олимпиада в Тромсьо (Нор). Като предводител на мъжкия национален отбор на България, утре сутринта Топалов трябва да се яви и на срещата на капитаните, на която ще бъде изтеглен жребия за I кръг. Партиите започват в 16 ч. наше време.
1336
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД